pinterest
Laat je tuin stralen deze zomer

Laat je tuin stralen deze zomer

De zomer komt eraan en dat betekent dat iedereen weer volop in de tuin gaat zitten. Maar hoe maak je jouw tuin nu mooi voor de zomer? Wij geven een aantal tips om je tuin weer te laten stralen. 

Gazon

Heb je een gazon in de tuin en heeft het gras niet helemaal de juiste kleur groen meer? Dan is het waarschijnlijk tijd om het gazon te besproeien en te bemesten. Bij het besproeien is het belangrijk om dit te doen bij droogte, maar nooit in de volle zon. Het gras kan dan namelijk verbranden. Daarnaast is het aan te raden om het gras ongeveer drie keer per jaar te bemesten. Het gras groeit dan beter, en is voller en groener, en beter bestand tegen weersomstandigheden. Zitten er kale plekken in het gras? Dan is handig om graszaad te gebruiken. Met graszaad groeit een kale plek snel weer dicht. 

Kunstgras

Het onderhouden van een gazon kan ook voorkomen worden door kunstgras te plaatsen in de tuin. Met kunstgras heb je minder tuinonderhoud waardoor je meer kunt genieten van de zonuren in de tuin. Daarnaast heb je met kunstgras het hele jaar en mooi en vol gazon en trekt het ook minder ongedierte aan. Tegenwoordig is kunstgras ook erg realistisch. Vaak is het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden totdat je er op loopt. 

Tropische tuin

Tover je tuin om tot een volledig tropische tuin. Een tropische tuin creëer je door in verschillende lagen te werken. Je begint met lage planten en achteraan plaats je de hoge tropische planten. 

Groen

Bij een tropische tuin hoort veel groen en een heleboel natuur. Je kan allerlei soorten exotische planten plaatsen in de tuin. Wat erg leuk is om frisse kleuren en bijzondere vormen van tropische planten te nemen. Ook palmbomen mogen niet ontbreken in een tropische tuin. Tussen de planten in kun je asymmetrische stenen leggen. 

Loungeset

Een loungeset mag eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Het geeft een luxe uitstraling aan de tuin en bovendien zorgt het voor comfort. Hier kun je na een werkdag lekker neerploffen en tot rust komen. Om een echte exotische sfeer te creëren en wat een tropische tuin helemaal af zou maken, is het ophangen van een hangmat in de tuin. Hier heb je dan wel twee bomen voor nodig waar de hangmat tussen kan hangen. Heb je dit niet? Dan kun je kijken naar een hangmat met een frame of naar een leuke hangstoel. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen