pinterest
Loungen in de zomer

Loungen in de zomer

Door de toenemende vraag naar weerbestendige tuinmeubelen werd in 1982 de beroemde kunststof stoel geïntroduceerd. De kunststof stoel werd erg populair en werd dan ook massaal gekocht. Heel Nederland staat er vol mee. Kunststof tuinmeubelen gaan zo lang mee dat de markt verzadigd is geraakt. 

Afbeelding

Ook de mode in de tuinmeubelen verandert. De kunststof stoel kreeg steeds meer concurrentie van houten, rieten en aluminium meubelen, die de tuin een sjieker aanzien geven dan al dat plastic.

Rustiek en retro

Rustieke tuinameublementen van natuurlijke materialen worden steeds gewilder. In de horeca is riet favoriet. In Maastricht bijvoorbeeld mag een caféterras alleen maar rieten stoelen hebben. Kunststof is van gemeentewege verboden, en dat geldt in meer gemeenten. Erg gewild bij particulieren is de teakhouten bank naar Engels model. Tuinmeubelen van hout en gietijzer zijn retro modellen van klassieke donkergroene parkbanken, stoelen en tafels, naar oude Engelse, Deense en Franse modellen. Een dergelijke bank gaat gemakkelijk een leven lang mee.

Milanese meubelbeurs

De Salone is de jaarlijkse meubelbeurs in Milaan. Grote loungebanken met losse kussens en foulards, kleurige fauteuils en bedbanken, karpetten, staande lampen, haarden, douches, complete keukens. Het aanbod van buitenmeubels is nauwelijks nog te onderscheiden van binnenmeubels. Natuurlijk ook extravagante meubels zoals een elegante eivormige hangstoel en een tipi-achtige tweepersoons bedbank of een reusachtige overdekte schommelbank.

Tuinstoelen bestellen kan vanaf Pasen. Dan staan de nieuwe collecties in de tuincentra. Momenteel is het de tijd om voordelig een nieuwe tuin loungeset te kopen. Weliswaar betreft het de oude collectie, maar die zit zeker zo prettig.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen