pinterest
5 tips om inspiratie op te doen voor je tuin

5 tips om inspiratie op te doen voor je tuin

Wil jij je tuin graag opnieuw inrichten? Dan is het verstandig om ideeën op te doen. Wat wil je wel (en wat vooral niet)? Je kunt natuurlijk wel een plan opstellen, maar dan is het wel handig als je al weet wat je opties zijn. Daarom is het goed om inspiratie op te doen voor je tuin. Dat gaat zeker lukken met deze 7 handige tips!

Tip 1. Doe een rondje door de buurt

Trek je schoenen aan, pak je jas en ga naar buiten. Kijk eens rond in de buurt. Er zijn natuurlijk tuinen bij waarvan je zeker weet dat dat het níet wordt. Maar je komt vast ook leuke ideeën tegen. Maak foto’s van mooie planten, zodat je thuis uit kunt zoeken welke planten het zijn. Kijk ook goed naar bestrating en bedenk welke opties goed zouden passen in jouw voor- of achtertuin. Misschien zie je bij je buren, vrienden of kennissen ook wel leuke inspiratie voor een nieuwe tuinset of een mooi terras.

Afbeelding

Tip 2. Kijk op inspiratie websites

Er zijn diverse websites waar je inspiratie kunt vinden. Zoek je bijvoorbeeld een mooi idee voor een loungeset in je tuin? Dan kun je kijken bij tuinwinkels, maar ook op Instagram en Pinterest vind je mooie afbeeldingen. Zoek gericht op de onderwerpen die voor jou interessant zijn en schrijf goede ideeën en bronnen op. Of maak een scrapbook met leuke tuin ideeën.

Tip 3. Ga gezellig naar een tuincentrum

Een tuincentrum is altijd leuk om rond te snuffelen. Kom niet in de verleiding om meteen van alles te kopen, maar kijk alleen. Ook nu schrijf je leuke ideeën op. Als je thuiskomt kun je kijken of deze ideeën passen in het plan dat je zo langzamerhand op gaat stellen. In een tuincentrum kun je ook gericht advies vragen, maar let wel een beetje op aan wie je het vraagt. Lang niet elke medewerker heeft verstand van tuinieren!

Afbeelding

Tip 4. Bezoek een grote tuinbeurs

Er zijn jaarlijks verschillende grote beurzen. Zoals er over bijna elk onderwerp wel beurzen zijn, zijn er ook tuinbeurzen. Denk bijvoorbeeld aan de grote TuinIdee beurs in de Brabanthallen. Deze beurzen worden vaak in de winter gehouden, zodat mensen de tijd hebben om in het voorjaar hun plannen uit te voeren.

Tip 5. Teken een tuinplan met een tool

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer ingewikkeld te doen om een tuinplan uit te tekenen. Er zijn diverse tools voor. Met behulp van die tools kun je vrij eenvoudig een tuinplan maken. Een voordeel hiervan is dat deze tools ook weer nieuwe inspiratie geven voor je plannen. Ze bieden je extra mogelijkheden, waar je misschien zelf nog niet aan had gedacht. In de meeste tools kun je ook bijvoorbeeld een mooi loungeset in je tuin plaatsen.

Afbeelding

Tip 6. Vraag offertes aan

Een offerte aanvragen betekent niet dat je plannen al helemaal definitief zijn. Je kunt bij veel bedrijven een gratis offerte opvragen. Er komt dan iemand langs om de plannen in kaart te brengen. Achteraf krijg je dan te zien hoe duur je plannen zijn. Je zult merken dat deze prijsindicatie heel goed werkt om je plannen eventueel nog aan te passen. Verder kan de hovenier die de plannen komt bespreken voor de offerte je ook nog nuttige tips en advies geven.

Tip 7. Zoek tuinadvies of een tuinontwerper

Er zijn specialisten die er goed in zijn om te helpen bij het ontwerpen van tuinen. Verscheidene grotere hoveniersbedrijven hebben eigen ontwerpers in dienst. Maar je kunt ook op zoek naar een zelfstandige tuinontwerper of tuinadviseur. Hij of zij kan komen kijken en je kunt hem je ideeën vertellen. De ontwerper kan dan een gericht advies geven en neemt alle tijd voor je. Zo krijg je een volledig plan met uitgewerkte details, dat je vervolgens kunt uitvoeren.

Afbeelding

Je tuin veranderen is niet altijd gemakkelijk. Waarschijnlijk heb je al jaren dezelfde tuin en vind je het tijd voor iets nieuws. Dat kan door middel van een compleet nieuw ontwerp of door verschillende kleinere aanpassingen te doen. Voordat je begint, kun je het beste uitgebreid inspiratie opdoen. Zo krijg je leuke ideeën en nieuwe tips om je tuin weer helemaal up to date te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen