pinterest
Maak een wellness tuin met deze 6 tips!

Maak een wellness tuin met deze 6 tips!

De tuin is voor de meeste mensen een plek waar je graag tot rust komt, bijvoorbeeld op je loungeset met een lekker drankje en een goed boek. Vind je het lastig om te ontspannen of heb je altijd al gedroomd van je eigen wellness tuin, weet dan dat deze droom zeker haalbaar is. Hieronder vind je een aantal tips hoe je heel makkelijk zelf een wellness tuin kunt realiseren. 

Kies de juiste kleuren

Kleuren hebben een grote invloed op je gemoedstoestand. Wil je een wellness tuin hou dan ook rekening wat betreft kleurgebruik. Kleuren zoals groen, paars en blauw zijn perfect voor een tuin met een rustige uitstraling. De kleur blauw heeft een ontspannende werking en is bloeddruk verlagend. Ook de kleur groen werkt ontspannend maar zorgt tegelijkertijd ook voor een harmonieus effect. Tot slot, een paarse kleur geeft een luxe uitstraling dat helemaal perfect past bij een wellness tuin. Deze kleuren kun je uiteraard terug laten komen in de beplanting maar ook in de tuinmeubelen en tuinaccessoires.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Niet alleen kleuren hebben een grote invloed op de uitstraling van de tuin, ook het materiaalgebruik is belangrijk. Voor een wellness tuin is het mooi om gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, rotan en steen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen versterk je het wellness effect. 

Kies voor rustgevende planten

Een tuin zonder planten is uiteraard niet compleet en voor een wellness tuin is het erg mooi om te kiezen voor rustgevende planten. Een plant die een rustgevend effect heeft is bijvoorbeeld lavendel, niet alleen vanwege de paarse kleur maar ook de geur. Ook kun je bijvoorbeeld bepaalde siergrassen in je tuin planten, de wind kan zorgen voor rustgevend geritsel dat ontspannend werkt. 

Koop een jacuzzi

Een echte wellness tuin kan uiteraard niet zonder een jacuzzi. Een jacuzzi is vaak een grote uitgave en is misschien niet voor iedereen weggelegd. Een heel goed alternatief is een opblaasbare spa, zo kan iedereen genieten van een jacuzzi in de tuin. Een opblaasbare spa is een stuk goedkoper dan een vaste jacuzzi, het is makkelijk te monteren en ook nog eens eenvoudig in gebruik. 

Ga voor comfortabele tuinmeubelen

Relaxen is in een wellness tuin erg belangrijk en voor optimale ontspanning kies je uiteraard voor comfortabele tuinmeubelen. Kies bijvoorbeeld voor een fijne loungeset met zachte kussens, een ligbank die verstelbaar is of ga voor een tuinbed met hemel als je het écht goed wilt doen! Creëer een fijne en rustige hoek voor je tuinmeubelen en kleed het aan met grote accessoires en diverse planten. 

Maak gebruik van sfeervolle verlichting

Ook het toevoegen van de juiste verlichting kan zorgen voor een rustgevend effect dat goed past bij een wellness tuin. Maak voor je tuin een lichtplan, zo kun je van tevoren alvast goed inschatten waar verlichting nodig is en welke plekken in de tuin extra sfeer kan gebruiken. Bijvoorbeeld in de hoek van je opblaasbare spa, bij je tuinbed of naast beplanting.

Met het toepassen van de bovenstaande tips zoals het gebruik maken van natuurlijke materialen, de juiste beplanting en het aanschaffen van een opblaasbare spa, kan iedereen een wellness tuin creëren op een vrij eenvoudige manier. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen