Maak je huis lente proof

Het is al een paar weken officieel lente, maar met de komst van de zomertijd begint het bij mij pas echt te leven. Afgelopen weekend heb ik de tuin al omgetoverd in de lentesfeer. Ik kan zo genieten van al dat nieuwe groen en fris, kleurende planten. Nu het buiten klaar is, wil ik de lente ook in huis halen. Wil je weten hoe ik dat aanpak?

Voorjaarsschoonmaak

Zoals je buiten het straatje veegt en alle oude bladeren verwijderd, maak ik binnen de kamer grondig schoon. Even alle meubels van de plek en lekker met een fris geurend schoonmaakmiddel soppen. Met de zon in huis worden alle spinraggen zichtbaar, die je eerst niet zag. Ook de ramen krijgen een wasbeurt. Wanneer deze schoonmaaktaak volbracht is, kan je de lente echt in huis gaan halen.

UW-woonmagazine blog Maak je huis lente proof planten

Jong groen

Bij het ramen zemen had ik de oude planten al verwijderd uit de vensterbank. Tijd voor nieuwe planten en potten. Hiervoor ga ik naar een tuincentrum in de buurt, waar ik graag kom. Ik laat mijn nieuwe aanwinst door een medewerker alvast in de nieuwe pot zetten (gratis service). Dat scheelt gedoe thuis en ik weet dat de plant ook op de juiste manier in de pot zit.

Vervang donkere accessoires

Ik zit ’s avonds graag op de bank onder een plaid. Heerlijk omringd met kussentjes. Door deze kussens en kleed te vervangen voor lichte kleuren krijgt de zithoek een totaal andere look. Ook de donkere kaarsen worden vervangen door een kleurrijke variant. Een eenvoudige manier om vrolijke kleuren toe te voegen aan het interieur. Vervang het wollige kleed voor een zomerse variant. Hang andere, vrolijke schilderijtjes aan de wand.

UW-woonmagazine blog Maak je huis lente proof kaarsen

Bloemen

Een heerlijk geurend boeket op tafel brengt direct vrolijke kleuren in huis. Koop meerdere bossen en combineer ze lekker door elkaar. Maak meerdere boeketjes en zet ze verspreid neer in huis. Zo heb je vanuit meerdere hoeken van de kamer zicht op deze sfeermakers. Bloesemtakken zijn ook fantastisch om een lentesfeer te creëren.

UW-woonmagazine blog Maak je huis lente proof bloemen

Ik ben tevreden met mijn basis interieur. Maar mocht je nog verder willen gaan, dan kan je met het opnieuw verven van een muur of een meubel grote resultaten boeken. Denk aan de krijtverven die gemakkelijk over bestaande verf aangebracht kan worden. Succes en geniet van jullie lente make-over in huis.


Intresessante blog artikelen

» Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015
» Daglicht oplossing voor zolderverdieping
» Maak je huis lente proof
» Oud wordt Nieuw
» De woontrends van 2019

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens