pinterest
Minder onkruid met houtsnippers

Minder onkruid met houtsnippers

Onkruid is echt zo'n vervelende indringer in je tuin. Het lijkt alsof het nooit stopt met groeien en zich overal weet te verspreiden. Maar wees gerust, er zijn manieren om hardnekkig onkruid aan te pakken, en één daarvan is het gebruik van houtsnippers. In dit artikel lees je hoe houtsnippers kunnen helpen om dat onkruid te verminderen en hoe je ze het beste kunt gebruiken in jouw tuin.

Voordelen van houtsnippers

Houtsnippers hebben verschillende voordelen als het gaat om het verminderen van onkruid in de tuin. Ten eerste zorgen houtsnippers voor een natuurlijke barrière tussen de bodem en het zonlicht, waardoor onkruidzaden minder kans krijgen om te ontkiemen. Daarnaast helpen houtsnippers ook bij het vasthouden van vocht in de grond, wat gunstig is voor de groei van je planten. Door het gebruik van houtsnippers wordt de bodem ook beschermd tegen erosie en blijft deze langer vruchtbaar, de houtsnippers zijn bij veel tuin gerelateerde winkels verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld Bustotaal.

Hoe houtsnippers te gebruiken

Het gebruik van houtsnippers is echt een eitje en werkt als een trein. Je kunt ze gewoon oppikken bij het lokale tuincentrum of, als je avontuurlijk bent, zelf maken door wat hout te versnipperen. Verspreid vervolgens een flinke laag houtsnippers, ergens tussen de 5 en 10 centimeter dik, over de bodem van je tuin. Let er wel op dat je de houtsnippers niet te dicht tegen de stam van je planten legt, anders kunnen ze verstikken. Het beste van alles is dat houtsnippers langzaam vergaan, dus je hoeft ze niet elk jaar te vervangen. Maar het kan geen kwaad om af en toe wat extra toe te voegen om de boel mooi te houden.

Effect van houtsnippers

Het gebruik van houtsnippers kan een positief effect hebben op de hoeveelheid onkruid in je tuin. Doordat houtsnippers een natuurlijke barrière vormen en de groei van onkruidzaden belemmeren, zul je merken dat er steeds minder onkruid opkomt in je tuin. Daarnaast zorgen houtsnippers ervoor dat de bodem gezond blijft en dat je planten beter kunnen groeien. Op deze manier kun je met houtsnippers op een milieuvriendelijke manier onkruid bestrijden en je tuin mooi houden.

Tips voor het gebruik van houtsnippers

  • Zorg ervoor dat de bodem lekker vochtig is voordat je die houtsnippers erop gooit. Dat zorgt ervoor dat ze beter blijven liggen en sneller hun magie kunnen doen.
  • Houd die houtsnippers goed in de gaten en als je ziet dat ze wat dun worden, gooi er dan gewoon wat extra bij. Zo blijft alles lekker in toom en blijft dat onkruid waar het hoort: onder controle.
  • En o ja, vermijd die gekleurde houtsnippers maar liever. Die zijn vaak doordrenkt met allerlei chemische troep die niet goed is voor je planten en ook niet voor het milieu. Beter het zekere voor het onzekere nemen, toch?
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen