pinterest
Schaduw in de tuin

Schaduw in de tuin

Afbeelding

De tijd van het jaar komt eraan waarbij de tuin steeds vaker wordt gebruikt, en dat is natuurlijk aangenaam. Toch kan het vervelend zijn als de temperaturen té hoog oplopen en je voor je het weet met een zonneslag opgescheept zit. Om zo'n situatie te vermijden is het belangrijk bepaalde maatregelen te nemen om meer schaduw te creëren in de tuin.

Schaduwplekken maken in de tuin

Hoewel je tijdens de lente en zomer natuurlijk wil genieten van extra zon en warmte, kan het ook deugd doen om eventjes in de koele schaduw te zitten. Langs de andere kant wil je ook niet meteen in huis kruipen, want dan geniet je niet meer van de frisse lucht. Hieronder een aantal eenvoudige hulpmiddelen om meer schaduw in de tuin te creëren:

1. Installer een zweefparasol

Een van de beste manieren om meteen een koelere, overschaduwde plaats te creëren in de tuin is door middel van een zweefparasol. Zweefparasols hangen als het ware aan een soort van armconstructie, waardoor er onder de parasol zelf ruimte genoeg is om te ontspannen in een ligzetel of stoel. Een gewone parasol is vaak wel goedkoper. Kijk voor een uitgebreid assortiment vooral online bij webshops als bijvoorbeeld Tuinmeubelshop.nl.

2. Ga voor een terrasoverkapping

Ook is het een goed idee om een terrasoverkapping te laten installeren. Als je bijvoorbeeld op je gemak in een ligzetel wil ontspannen op je terras, dan kan een dergelijke overkapping een beetje verkoeling bieden. Terrasoverkappingen komen in verschillende materialen, van kunststof tot hout, en in uiteenlopende formaten. Voor elke tuin en voorkeur wat wils!

3. Plant een boom in de tuin

Een iets ingewikkeldere manier om schaduw te creëren in de tuin is natuurlijk door een boom of bomen te laten aanplanten. Op die manier wordt een natuurlijke schaduw gecreëerd die de look en feel van de tuin alleen maar een niveau hoger zal tillen. Het vraagt natuurlijk iets meer werk dan het plaatsen van een parasol.

Meer schaduw in de tuin betekent meer comfort

Comfort in de tuin creëren is van onmiskenbaar belang, dat is zeker. Bovenstaande tips kunnen je helpen de tuin of het gazon net iets aangenamer te maken, en dat is zeker tijdens de lente en zomer van belang!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen