pinterest
Terrasoverkapping of veranda inrichten? Dit zijn slimme tips en tricks!

Terrasoverkapping of veranda inrichten? Dit zijn slimme tips en tricks!

Wil je graag een terrasoverkapping of veranda in de tuin? We geven je groot gelijk: dit is echt van toegevoegde waarde bij je tuin en woning. Al is het wel belangrijk om de overkapping op de juiste manier in te richten. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Ontdek meer in dit artikel! 

Terrasoverkapping inrichten: verlengstuk van de woonkamer

Het is slim om de overkapping in de tuin te zien als een verlengstuk van de woonkamer. Waarom? Dit vergroot de kans dat je er echt een sfeervolle plek van maakt, waar je graag te vinden bent. Een terrasoverkapping is immers bedoeld om veel tijd te spenderen – dus je kunt er maar beter iets leuks van maken. Pak uit met opvallende meubels, gezellige accessoires en warme verlichting. Decoratiestukken mogen niet ontbreken, om voor karakter te zorgen. Zet leuke items neer op de tafel, en hang ze aan de muur. Je kunt een bepaald thema centraal stellen, zoals de geliefde Ibiza interieurstijl. Een mediterrane stijl, is dat iets voor jou? Of kies juist voor een stoere of minimalistische aankleding – dat is lekker strak en modern. Jij kent je stijl het best!

Plan voor de inrichting

Denk groots in het uitwerken van een plan voor de inrichting bij de terrasoverkapping. Droom je van een buitenkeuken? Gewoon doen! Bij een grote terrasoverkapping of veranda kun je ook denken aan een jacuzzi – daar kun je voortaan heerlijk plaatsnemen tijdens regenval. Zet er een beamer of groot scherm neer, zodat je er sportwedstrijden en films kunt kijken. Juist door er iets unieks van te maken, word je alleen maar gelukkiger van die overkapping in de tuin. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een geweldige zithoek van maken, met tafels, stoelen en banken. Op basis van jouw wensen en de beschikbare ruimte in de tuin, kies je de overkapping uit. In het ruime aanbod bij Van Kooten Tuin en Buitenleven vind je het geschikte design. Wat past er bij jouw tuin?

Materiaalsoort van de tuinoverkapping

Van hout, aluminium of een andere materiaalsoort: je hebt genoeg opties als het aankomt op de looks. Hout is stijlvol en tijdloos, aluminium is modern en voordelig. Zo valt er voor de verschillende opties altijd iets te zeggen. Ga met name na welke stijl je het meest aanspreekt: je moet immers gelukkig worden als je naar de overkapping kijkt.

Warmte en verlichting

Over de inrichting hebben we het hierboven al gehad: haal de mooiste meubels en accessoires naar de overkapping toe. Zo kun je hier echt genieten. Daarmee ben je er echter nog niet helemaal. Er zijn twee praktische onderdelen die wat extra aandacht verdienen: zorg voor voldoende warmte en goede verlichting onder de terrasoverkapping. Dit maakt namelijk dat je er ook tijdens de koude en donkere dagen van het jaar gewoon kunt zitten. Een heater, vuurtafel of gaslantaarn is een optie. Hang verlichting op die fel is, maar tegelijkertijd warmkleurig. Met windlichten en kaarsen maak je het geheel compleet.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen