pinterest

Geen last meer van vliegen in huis met een hordeur op maat

Zit je op een zwoele zomeravond na een dag genieten in de tuin net lekker bij te komen in de woonkamer, komt er weer zo’n vervelende vlieg, wesp of mug door de kamer zoeven. Zeker nu de zomers in Nederland steeds warmer worden zijn er ook steeds meer insecten die ons om de oren vliegen. Nu kun je er als je buiten in de tuin zit nog wel mee leren leven, daar horen ze immers thuis. Maar binnen is een ander verhaal. Het vervelende is, zodra de temperatuur stijgt willen we zo nu en dan de deuren en ramen lekker open zetten om het huis door te luchten voor wat frisse lucht. Voor je het weet dringen vliegen, bijen of wespen je huis in en daar zit je niet op te wachten. Een grote ergernis van velen, die rondzoemende beesten waar je, eenmaal binnen, niet meer zomaar vanaf komt. Met een hordeur zijn ze verleden tijd, dus de hoogste tijd om meer te weten te komen over hoe je die vliegende beestjes op afstand houdt.  

Wat is een hordeur eigenlijk

De meeste mensen zijn waarschijnlijk wel bekend met een hordeur, maar zo niet dan is het handig om te weten wat het precies is. Een hor kun je het beste omschrijven als een raamwerk waar gaas tussen gespannen in, dit plaats je tussen de deur. Door dit gaas kun je ramen en deuren open laten staan zonder dat er insecten doorheen komen. Horren zijn er in verschillende soorten en maten. Ze kunnen niet alleen op deuren worden geplaatst, maar ook op ramen, waardoor je alles wagenwijd open kunt zetten. Een hor is verreweg de meest effectieve manier om insecten buiten de deur te houden. 

Waarom een hordeur op maat?

Wil je vliegen voor altijd buiten de deur houden? Dan is een hordeur op maat de beste optie. Doordat deze perfect op maat gemaakt is weet je zeker dat hij perfect aansluit zodat er geen vlieg meer doorheen kan. Je meet de deuren of ramen zelf op en kunt ze ook eenvoudig zelf plaatsen. 

Verschillende soorten hordeuren

Hordeuren worden in verschillende varianten gemaakt. Zo kun je kiezen voor een scharnierende hordeur die je eenvoudig gebruikt net als een normale deur. Ook is de plissé hordeur een populaire optie. Deze schuif je open of dicht naar de zijkant en blijven op elke stand openstaan. Heb je huisdieren, dan wil je dat die zonder al te veel moeite in en uit het huis kunnen lopen. Het is vervelend wanneer je zelf de hele tijd moet opstaan om de hordeur voor je hond of kat open te houden. Kies in dat geval voor horlamellen. Hier kan je huisdier zelf doorlopen, waarna de lamellen gewoon weer netjes dichtvallen en de insecten geen kans meer krijgen om binnen te dringen. Er zijn ook mogelijkheden om horren uit te voeren met pollenwerend gaas. Ideaal voor mensen die last hebben van hooikoorts. Hiermee houd je niet alleen beestjes buiten de deur, maar ook pollen die hooikoorts veroorzaken. 

Je hor onderhouden

Hordeuren vangen natuurlijk stof doordat de wind die door de ramen of deuren waait dit met zich meebrengt. Hierdoor wordt het gaas vanzelf vies en om de kwaliteit te blijven garanderen is het belangrijk dat je de hor schoonmaakt. Door dit regelmatig te doen blijft de hor naar behoren werken en gaat hij langer mee. Ga voorzichtig te werk zodat je de hor niet beschadigd. Het is voldoende om een schone, licht vochtige doek te gebruiken. Ook kun je stof eventueel verwijderen met een stofzuiger met speciaal opzetstuk. 

Toch een insect in huis

Ondanks de horren is het natuurlijk mogelijk dat er toch wel eens een klein vliegend beestje naar binnen glipt. Tegen vliegen kun je helaas niet zoveel doen. Ze zijn razendsnel en moeilijk te vangen. En hoewel ze de weg naar binnen altijd heel makkelijk lijken te vinden, is de weg terug op een of andere manier ineens onmogelijk. De enige manier is toch om aan de slag te gaan met een ouderwetse vliegenmepper. De elektrische variant is het meest makkelijk en efficiënt. Heb je een wesp of bij in huis ga dan wat voorzichtiger te werk. Wil je ze laten leven, dan kun je ze het beste proberen te vangen. Wanneer ze stilzitten op bijvoorbeeld het raam of een muur, plaats je voorzichtig een bakje over het beest. Schuif een stuk papier of karton eronder en hij zit gevangen. Zo kun je ze buiten weer vrijlaten en heb je er zelf geen last meer van!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen