pinterest
6 tips voor een energiezuinig zwembad in de tuin

6 tips voor een energiezuinig zwembad in de tuin

Ben je de gelukkige eigenaar van een zwembad in de tuin? Dan wil je niet alleen een frisse duik nemen in je privé zwembad, maar vast ook bewust omgaan met het energiegebruik. Gelukkig zijn er verschillende duurzame opties bij een zwembad mogelijk om energie te besparen. In dit artikel vertellen we je hoe je met eenvoudige aanpassingen of keuzes jouw zwembad energie-efficiënt kan maken.

Een duurzaam zwembad met zwembadafdekking

Afbeelding

Met een geïntegreerde Roldeck® afdekking bespaar je kosten op je energieverbruik, zonder concessies te doen. Doordat verdamping van het water wordt tegengegaan, verlies je tot wel 60% minder warmte Kies je voor een solar zwembadafdekking, dan wordt het water van het zwembad zelfs extra verwarmd. De lamellen geven de warmte opgenomen door de zon af aan het zwemwater.

Een energiezuiniger zwembad met een frequentiepomp en warmtepomp

De SHC frequentiepomp van Starline beschikt over een slimme filtratie: de pomp schakelt na drie minuten (of de door jou ingestelde tijd) automatisch terug naar een lager toerental. Wanneer het zwembad niet in gebruik is en afgedekt wordt, schakelt de pomp over naar het laagste voorgeprogrammeerde toerental. Zo bespaar je extra energie.

Je bespaart ook energie met een warmtepomp. Deze genereert bijna zeven keer zoveel warmte dan de elektriciteit die de pomp nodig heeft om te functioneren. De warmtepomp is geluidsarm zodat je in alle rust geniet van jouw zwembad.

Een geïsoleerd zwembad, een investering voor de lange termijn

De wanden van een Monoblock® zwembad hebben een isolerende laag waardoor de warmte van het zwembadwater niet verloren gaat. Voor optimale isolatie wordt een high density foam in de wanden verwerkt en een honeycomb premium skincore (honingraatstructuur) in de bodem. De dikte, de hoeveelheid en de kwaliteit van de gebruikte materialen, zorgen voor een zwembad van superieure kwaliteit. 

Het zwembad eenvoudig beheren

Afbeelding

Via de handige Starline Poolmanager beheert je jouw zwembad eenvoudig op afstand. Zo kan je gemakkelijk de temperatuur van het zwembadwater aanpassen. Elke graad lager kan bijdragen aan kostenbesparing. Daarnaast is het ook mogelijk om het zwembadwater te optimaliseren op basis van de buitentemperatuur en weersomstandigheden, zodat je alleen energie verbruikt wanneer dat écht nodig is. Bovendien kan je zelfs de aansturing van de afdekking, filterpompen, zwembadverlichting, tuinverlichting, het tuinhek of een fontein koppelen. Zo heb je alles in één.

Combineren met zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen aanzienlijk bijdragen aan een lager energieverbruik. De energie die wordt opgewekt kan namelijk worden gebruikt om de zwembadpomp, de verwarming en andere elektrische apparatuur van het zwembad van stroom te voorzien. Daarnaast worden alle Starline Monoblock® zwembaden geproduceerd in Pelt (België), waar maar liefst 1220 zonnepanelen worden gebruikt om energie op te wekken voor het productieproces.

LED zwembadverlichting

Energiezuinige verlichting is voor de eigenaar van een zwembad een belangrijke factor om het energieverbruik laag te houden. Starline biedt diverse energiezuinige verlichtingsopties die niet alleen de energiekosten helpen verlagen, maar ook zorgen voor sfeervolle ambiance in en rondom het zwembad. De Starline dealer zal je informeren over de opties en je helpen een juiste keuze te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen