pinterest
Tuinspullen: hoe kun je deze verzekeren?

Tuinspullen: hoe kun je deze verzekeren?

Afbeelding

De ene tuin is de andere niet. Waar de een niet geeft om een gezellig ingerichte tuin, is de ander dagelijks of wekelijks bezig met het inrichten van en werken in de tuin.

Ben jij een tuinfanaat en heb je niet alleen bloemen, planten, bomen, gras, mooie tegels maar ook nog eens allerlei dure apparaten in de tuin staan? Dan kan het zijn dat er zonder dat je het misschien doorhebt een vermogen aan spullen in je tuin te vinden is. En daar kunnen veel mensen bij, als ze zouden willen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe de spullen die je in je tuin zet verzekerd kunnen worden tegen schade en diefstal.

Inboedel- en opstalverzekering voor de woning

Voor de woning zijn er verschillende verzekeringen af te sluiten. Zo is er de opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, en de inboedelverzekering. Met de opstalverzekering verzeker je de woning en alles wat hieraan vastzit. Met een inboedelverzekering verzeker je je tegen schade aan de spullen in en om de woning die te verplaatsen zijn. Verplaatsbare spullen in de tuin kun je dus verzekeren met de inboedelverzekering. Voorwaarde is wel dat de tuin of het balkon waar de spullen zich bevinden goed is afgesloten.

Wat voor spullen in de tuin kunnen van flinke waarde zijn?

Er zijn tal van spullen die je in de tuin kunt vinden. Zo zijn er buitenkeukens, barbecues, jacuzzi’s, maar ook zonnewering, tuinmeubelen en planten waar schade aan kan ontstaan. Hieronder vind je een overzicht van hoe deze te verzekeren zijn.

# Buitenkeuken

Steeds vaker zie je buitenkeukens verschijnen. Geen goedkope jongens, maar wel héél erg gezellig als je zo’n keuken kunt veroorloven. Helemaal in combinatie met, bijvoorbeeld, een luxe barbecue/grill zijn de aanschafkosten van zo’n keuken redelijk hoog. Handig dus als de keuken verzekerd is tegen schade. De buitenkeuken kan verzekerd worden met een inboedel- of opstalverzekering. Welke hiervan schade dekt, hangt af van of de keuken los- of vaststaat in de tuin. Voor een losse keuken biedt een inboedelverzekering uitkomst. Staat de keuken vast dan is er de opstalverzekering die kan helpen.

# BBQ

Geen buitenkeuken, maar wel een barbecue – of misschien allebei? Ook een barbecue kan heel duur zijn. En ook hier zit het verschil in de dekking weer in of het apparaat vast- of losstaat in de tuin. Niet alle schade wordt overigens vergoed, maar dat geldt voor alle spullen die met de inboedel- en opstalverzekering kunnen worden verzekerd. De schade moet buiten je eigen schuld zijn ontstaan. Sluit je een allriskverzekering af, dan ben je niet alleen verzekerd tegen brand of ontploffing, water, storm en inbraak, diefstal en vandalisme, maar ook tegen onvoorziene gebeurtenissen.

# Jacuzzi en zwembad

Heb jij de luxe over een jacuzzi of een zwembad in de tuin te beschikken? Heerlijk! Dit plezier wil je niet laten verpesten door schade. Gelukkig zijn ook de jacuzzi en het zwembad verzekerd als je een inboedelverzekering of opstalverzekering hebt afgesloten. Welke je moet kiezen hangt er weer vanaf of het zwembad of de jacuzzi los- of vastzit. Zit de jacuzzi of het zwembad vast? Dan kun je met schade terecht bij de opstalverzekering, maar is het waterplezier verplaatsbaar dan is het meeverzekerd met de inboedelverzekering.

# Zonwering

De zonwering wordt door verzekeraars vergoed vanuit de inboedelverzekering. Ook als deze vastzit aan de woning. Hier hebben verzekeraars onderling afspraken over gemaakt.

# Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn losse spullen. En zoals misschien ondertussen als duidelijk is, is er om schade aan verplaatsbare spullen te vergoeden een inboedelverzekering nodig.

# Planten

Planten zijn voor sommige mensen heel erg waardevol in de tuin. Het maakt de boel gezellig. Planten en bomen kunnen ook best duur zijn. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn inboedelverzekeringen waarmee je brandschade aan deze waardevolle groene vrienden kunt laten vergoeden. Hierbij gaat het wel alleen om schade die is ontstaan door het gevolg van brand. Hagelbuien, andere weersomstandigheden, diefstal en vandalisme zijn uitgesloten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen