pinterest
De was drogen in je tuin – dat doe je zo!

De was drogen in je tuin – dat doe je zo!

De tuin is de ideale plaats om als huishouden op energie te besparen! Waarom zou je bijvoorbeeld je was niet buiten drogen? Je bespaart energie op het verbruik van de droger en wellicht kies je ervoor om het hele apparaat de deur uit te zetten. Als je niet meer na hoeft te denken over de aanschaf van een droger, kun je een duurdere, maar zuinigere wasmachine kopen. Zie je hoe goed het buitenhangen van de was voor het milieu is? Hoe doe je dat als het winter is, of als je een kleine tuin hebt? Wij leggen het je uit.

Afbeelding

Was buiten in de winter

Je was 's winters buitenhangen - het is mogelijk! Zelfs als het vriest, kun je je wasgoed buiten te drogen hangen. Dit is alleen niet zo goed voor je kleding. Doe dit dus niet met je favoriete trui van kasjmier. Het is waar dat je was ‘s winters minder snel droogt. Hoe snel je je was weer kunt opvouwen, is onder andere afhankelijk van de temperatuur, de luchtvochtigheid, de windkracht en de bewolking. Omdat het in de winter langer kan duren voor je was droog is, hang je het het beste ’s morgens vroeg op, zodat het aan het einde van de dag weer van de lijn af kan. 

Was buiten hangen in een kleine tuin

Misschien heb je een kleine tuin en geen ruimte voor een waslijn of heb je je tuin met veel zorg ingedeeld volgens de tuintrends van 2021 en wil je geen houten of metalen palen in de grond hebben staan voor de waslijn. Begrijpelijk! Gelukkig zijn er ook andere opties. Als je niet zoveel was hebt, kun je natuurlijk altijd een wasrek in je tuin of op je balkon plaatsen. Het fijne van een wasrek is dat het makkelijk te verplaatsen is. Komt er een donkere wolk aan? Dan haal je je rek gewoon naar binnen. Je hoeft dus niet opnieuw je was op te hangen.

Heb je meer was? Een droogmolen is de uitkomst! Een opklapbare droogmolen van aluminium is licht en je kunt het makkelijk in de schuur, garage of bijkeuken bewaren. Om het te gebruiken, klap je het uit en plaats je het in de grond. De molen kan draaien, dus je kunt op één plek blijven staan, wanneer je de was ophangt. Is de was droog? Verwijder de molen en plaats een deksel op het gat in de grond. Op dat kleine putdekseltje na, ziet je tuin er nog precies hetzelfde uit. Je hoeft dus niet dag in, dag uit tegen de waslijn aan te kijken, wanneer je in je tuin wil relaxen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen