pinterest
Wat is er nu leuker dan spelen in de eigen tuin?

Wat is er nu leuker dan spelen in de eigen tuin?

Afbeelding

De tuin is een belangrijk onderdeel van de woning – en niet enkel en alleen om een gezellige, huiselijke sfeer te creëren! Als je kinderen hebt, dan is er niets leuker dan een tuin die volledig is uitgerust om hen speelplezier te bezorgen. Natuurlijk is daar wel wat organisatie en inzicht voor nodig - én niet te vergeten, het juiste speelgoed!

De volgende tips kunnen je hoe dan ook helpen om je tuin volledig speelvriendelijk te maken, zodat je kinderen keer op keer, dag na dag kunnen genieten van hun eigen, kleine privé pretpark. En wat is er nu leuker dan dat?

Een kindvriendelijke speeltuin bouwen

Spelen is een van de favoriete bezigheden van kinderen, en het is dan ook belangrijk de woning daarop af te stemmen. Een overzicht van wat je als gezin kan doen om je eigen speeltuin te bouwen:

1. Schommels en wippen bouwen

Het spreekt voor zich dat speeltuigen zoals een wip of schommel niet in een speeltuin mogen ontbreken. Dit zijn niet alleen twee van de beste manieren om je kinderen urenlang vermaakt te bezorgen, het is eigenlijk ook relatief eenvoudig te realiseren. Of je nu een professionele schommel laat bouwen, of samen met je kinderen zelf een wip in elkaar steekt, het resultaat is een eindeloze dosis speelplezier!

2. Veiligheid komt altijd eerst

Ook is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen in de speeltuin, zodat kinderen er zorgeloos kunnen spelen. Laat bijvoorbeeld een omheining bouwen rondom de vijver, zorg ervoor dat het gazon mooi effen is, vul eventuele putten in de grond, enzovoort. Het zal niet alleen het speelplezier doen toenemen, je zal als ouder ook gewoon meer op je gemak zijn als je kinderen in de speeltuin vertoeven!

Een speeltuin bouwen: de moeite waard

Het mag dan wel een onmogelijke opdracht klinken om zelf je speeltuin te bouwen die zowel veilig als volledig is, maar het is een opdracht die de moeite waard is. Ook belangrijk te onthouden is dat hoe meer je zelf doet, hoe aangenamer het voor de kinderen zal zijn. En dat is natuurlijk het hoofddoel van zo'n speeltuin! Bij Grootplezier.nl vind je een uitgebreid en kwalitatief assortiment aan speeltoestellen, schommels, wippen, enzovoort.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen