pinterest
Echt gras of kunstgras: waar ga jij voor?

Echt gras of kunstgras: waar ga jij voor?

Afbeelding

Hoe fijn is het om een uitnodigend gazon in je achtertuin te hebben? Een plek waar kinderen kunnen spelen of waar je lekker kunt zonnebaden op warme dagen. Veel mensen vinden dat er niets boven het gevoel van zacht gras gaat. Tegenwoordig is kunstgras ook een steeds populairdere optie voor iedereen die een gazon wil. Wat zijn nou precies de voor- en nadelen van deze twee opties?

Echt gras

Een gazon van echt gras is uiteraard de meest natuurlijke keuze die je maar kunt maken. Veel mensen vinden het dan ook fijn om hun tuin puur natuur te houden. Gras zorgt er namelijk voor dat dieren naar je tuin gelokt worden, zoals vogels en konijnen. Daarnaast voelt een echt gazon nog altijd het zachtste aan onder je voeten. De meeste mensen die een gazon hebben gehad, weten dat er ook een aantal nadelen aan verbonden zijn. Zo is het onderhoud van echt gras ontzettend veel werk. Gras heeft namelijk genoeg zon en schaduw nodig, moet bewaterd en bemest worden en kan beschadigen door speeltoestellen en kinderzwembadjes. Het maaien is natuurlijk ook een klusje dat elke week terugkomt. Dit kun je natuurlijk wel oplossen door een robotmaaier aan te schaffen. Zo ziet je gras er altijd prachtig uit en hoef je zelf helemaal niks te doen.

Kunstgras

Het idee van kunstgras klinkt eigenlijk als een ideale oplossing. Je hoeft zelf namelijk niet te tuineren om je gazon netjes te houden. Kunstgras leggen is even een flinke klus, maar daarna is alle zorg verleden tijd. Maaien, water geven, bemesten: het is allemaal overbodig dankzij het stevige kunststof. Een kunstgazon kan bovendien veel meer hebben dan zijn natuurlijke variant. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over spelende kinderen, honden of een gebrek aan schaduw. De kleur van het gras blijft altijd fris en netjes. Sommige mensen laten zich tegenhouden door de prijs van kunstgras, maar er is tegenwoordig ook kwalitatief goedkoop kunstgras te krijgen. Bovendien kan je jarenlang genieten van die ene investering in een mooi gazon.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen