pinterest
Zelf je plantenbak metselen voor een mooie tuin

Zelf je plantenbak metselen voor een mooie tuin

Er zijn zoveel verschillende manieren om een mooie tuin te maken. Je kunt doen met dingen die je in huis hebt, of je kunt kant en klare spullen in de winkel kopen. Het is een geweldig idee om oude bakstenen te gebruiken om een plantenbak voor mijn kruiden te maken. Deze zijn vrij goedkoop bij de bouwmarkt te halen of je kunt oude bakstenen gebruiken. Als je eenmaal je materialen bij elkaar hebt kun je zelfstandig een plantenbak metselen.

Met dit project kun je een mooie tuin maken zonder veel geld uit te geven.

Hier is een project dat jou de mogelijkheid geeft om een mooie tuin te maken zonder veel geld uit te geven. Je kunt (oude) bakstenen gebruiken om een mooie tuin te maken!

Je hebt nodig:

  • Bakstenen
  • Mortel
  • Waterpas
  • Touw en stok
  • Schop
  • Troffel

Een geweldige plek om uw kruiden of andere kleine planten in uw tuin te laten groeien.

Een bakstenen plantenbak is een geweldige en leuke manier om planten in uw achtertuin te laten groeien. De truc is om ervoor te zorgen dat uw planten genoeg zonlicht en water krijgen. Kies daarom voor een plek die beide genoeg zonlicht biedt gedurende de dag en waar je makkelijk extra water kan geven.

De plek markeren

Gebruik een touwtje en een stok om aan te geven waar je de plantenbak wilt hebben. Op deze manier maak je een soort plattegrond voor je plantenbak. Gebruik vervolgens een waterpas om ervoor te zorgen dat het touw waterpas is. Maak de grond binnen deze markering goed plat met de schop.

De bakstenen plaatsen

De eerste laag bakstenen is de fundering. Nadat je de bakstenen op elkaar heeft gelegd, gebruik je mortel om ze bij elkaar te houden. Een troffel is het beste gereedschap voor deze klus. Spreid de mortel in een dunne laag uit over de voorkant van je eerste laag en druk deze vervolgens aan met een andere baksteen die er precies tegenaan past. De dikte van deze laag moet ongeveer 0,6 cm zijn. Laat de mortel na het plaatsen van alle bakstenen goed uitharden.

Aarde in de plantenbak doen

Nu je je plantenbak klaar hebt voor het planten, is het tijd om hem te vullen met aarde. De eerste stap is ervoor te zorgen dat de grond gelijk is met de grond, zodat je planten kunnen groeien zonder te hoog of te laag te staan. De grond moet ook goed aangestampt zijn, zodat het water er niet te snel uitloopt en de wortels van je planten uitdrogen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen