pinterest
Beste apps bij het tuinieren

Beste apps bij het tuinieren

Om succesvol in de tuin te kunnen werken, heb je steeds minder parate kennis nodig. Op het internet is enorm veel informatie te vinden, maar ook zijn er allerlei apps die je helpen om je (moes)tuin te laten bloeien. De hier genoemde apps zijn zowel voor iOS als Android.

Tuinontwerp: Home Design 3D Outdoor & Garden

Home Design 3D Outdoor & Garden is een handige app om in 3D de meest complete tuinen te ontwerpen. Je zet het perceel uit en plaatst er vervolgens gewassen, bestrating en een tuinhuisje in. Om het ontwerp op te slaan is de betaalde versie nodig, maar het ontwerpen zelf kan met de gratis versie.

Planten zoeken: Plantenzoeker

Met de app Plantenzoeker van het tuintijdschrift Groei & Bloei kun je planten in een bepaalde kleur, hoogte of bijvoorbeeld voor een schaduwrijk hoekje vinden. De gratis versie beschikt over 500 planten, maar de betaalde versie over meer dan 7.000.

Samen tuinieren is leuker: MijnTuin-app

Met de MijnTuin-app maak je deel uit van een grote groep enthousiaste tuiniers. Je kunt volgen wat anderen in hun tuin doen en natuurlijk kun je je eigen bezigheden delen. Ook kun je vragen over een bepaalde plant stellen en de gratis app geeft je bovendien heel veel informatie over allerlei gewassen.

Planten determineren: Plantifier

De app Plantifier maakt gebruik van het MijnTuin-netwerk. Je uploadt een foto van de onbekende plant en al heel snel zal een van de andere tuiniers met de app je vertellen om welke plant het gaat. Plantifier is net als de hierboven genoemde MijnTuin-app gratis.

Speciaal voor de moestuin: Moestuinder

De app Moestuinder is handig voor de beginner, maar ook voor de ervaren tuinier. Je voert in welke gewassen je hebt gezaaid of geplant en de gratis app geeft je informatie over de verzorging en het oogsten. Zo weet je precies wanneer je wat moet doen. De app is gratis via het internet te downloaden.

Biodynamisch tuinieren: Maan&Tuin-app

Wil je geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en ga je voor de natuurlijke balans tussen dieren en planten en de invloed van planeten op het leven op aarde? Dan is de overzichtelijke, gratis Maan&Tuin-app jouw maatje. Zo wordt biodynamisch tuinieren een stuk inzichtelijker.

Tuinieren voor kleuters: Dr. Panda’s Moestuin

Met Dr. Panda’s Moestuin kan je kleuter een virtueel moestuintje onderhouden. Als je kleuter harkt, zaait, onkruid en beestjes verwijdert en andere handelingen uitvoert om het moestuintje goed te onderhouden, kan er geoogst worden. Het educatieve, interactieve spel is helemaal vrij van teksten. De app is niet gratis.

Wil je nog meer met je smartphone in de tuin doen? Lees dan ook dit artikel over de slimme tuin.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen