pinterest
Slimme tuin: Hé Google, geef de tuin water

Slimme tuin: Hé Google, geef de tuin water

Voeg aan de apparaten in je smarthome nu ook slimme apparaten voor de tuin toe! Van tuinbesproeiing tot tuinverlichting en een robotmaaier; met je smartphone of tablet kan je tegenwoordig bijna alles in de tuin op afstand bedienen.

De slimme tuinapparaten van tuinspecialist Gardena kunnen nu zelfs op de centrale bediening van Apple HomeKit of IFTTT (If This Then That) worden aangesloten, zodat alle apparaten in huis én in de tuin met één app op elkaar kunnen worden afgestemd. Bovendien zijn ze aan te sturen met spraakherkenning via Siri, Alexa of Google Assistent.

FotoSlimme tuin: Hé Google, geef de tuin water
Stel complete werkschema's in

Via de Gardena-app stel je bijvoorbeeld de robotmaaier of tuinbesproeiing in. Dat gaat snel en je krijgt direct advies over de optimale instellingen. Als dat gedaan is, voeg je de Gardena-apparaten toe aan Apple HomeKit of IFTTT. De virtuele assistenten Siri, Google en Alexa staan vervolgens ook direct klaar om de opdrachten door te geven aan bijvoorbeeld de robotmaaier of tuinbesproeiing. Door de integratie in IFTTT en Apple HomeKit kunnen nog meer slimme apparaten op elkaar afgestemd worden. Dan reageert de tuinbesproeiing direct op actuele en lokale weersomstandigheden maar kun je nu ook complete werkschema’s in en om het huis instellen.

FotoSlimme tuin: Hé Google, geef de tuin water

Gardena smart system
Gardena heeft in 2016 het smart system voor automatische tuinverzorging geïntroduceerd. Inmiddels zijn er zo’n 20 slimme tuingereedschappen waaronder robotmaaiers (voor grote en kleine gazons), sensoren, besproeiingscomputers en waterpompen. Omdat je op het Gardena smart system ook robotmaaiers van Husqvarna en slimme toezichtcamera’s van Netatmo kunnen aansluiten, betekent dit dat je ze nu ook automatisch via Apple HomeKit en IFTTT kunt aansturen.

FotoSlimme tuin: Hé Google, geef de tuin water

Slimme tuinapparaten zijn tijdbesparend, zodat je meer tijd overhoudt om te genieten van je tuin. Bekijk hier meer tips en trends voor 2019

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen