pinterest
Bollenwijzer: toveren met bloembollen en vaste planten

Bollenwijzer: toveren met bloembollen en vaste planten

Ben je op zoek naar de perfecte handleiding voor het plaatsen van bloembollen en vaste planten ter aanvulling van de beplanting van je tuin? Als er iemand alles weet over bloembollen voor grote en kleine tuinen dan is het Jacqueline van der Kloet. Zij is de ultieme deskundige op dit gebied en wil graag iedereen enthousiast maken voor deze cadeautjes van de natuur. En dan hebben we het niet alleen over de tulp, de diva van de tuin, maar over alle bollen – van het vroegste sneeuwklokje tot de herfsttijloos en het alpenviooltje.

Alles over bloembollen in de tuin 

In heldere korte hoofdstukken neemt Jacqueline met aanstekelijk enthousiasme de beginnende en ervaren tuinier aan de hand mee, en laat ze zien dat het echt niet zoveel werk is om jaar in jaar uit de 'gewone' beplanting op een fantastische manier aan te vullen. Alles komt aan bod, van de techniek van het planten en het benodigde gereedschap, tot de beste combinaties met andere bollen en vaste planten, en de juiste keuze voor elke standplaats.

Ze laat zien dat bollen geschikt zijn voor elke plek – van piepkleine geveltuin en balkon tot minituin en maxiterrein. Aangevuld met de persoonlijke bollenkeuze van Jacqueline, en vol mooie foto's, is dit een superhandig boek dat je er steeds weer bij pakt.

Tuin- en landschapsarchitect

Jacqueline van der Kloet is een veelgevraagde tuin- en landschapsarchitect. Ze is onder meer lid van het team dat verantwoordelijk is voor de beplanting van de Floriade 2022. Haar kennis van het combineren van bollen met vaste planten is ongeëvenaard. Jacqueline’s werk is in binnen- en buitenland te zien, onder meer in Lurie Park Chicago en Huis ten Bosch Nagasaki. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan die ook in andere talen zijn verschenen.

Lees ook: Goede tips om meer uit je tuin te halen

FotoBollenwijzer: toveren met bloembollen en vaste planten

Jacqueline van der Kloet | Bollenwijzer – Toveren met bollen en vaste planten | verschijnt 13 oktober bij HL Books | ISBN 978 90 5615 928 3 | gebonden, 240 pagina’s | verkoopprijs € 25,00

Bestel op BOL.COM

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen