pinterest
Compleet ACO afwateringssysteem voor de tuin

Compleet ACO afwateringssysteem voor de tuin

Elke tuin heeft water nodig: in de vijver, op bloemen, planten en het voor gazon. Maar met wateroverlast is niemand blij. Omdat intensieve of langdurige regenbuien voor overlast kunnen zorgen, helpt ACO EasyGarden met functionele, duurzame en esthetische oplossingen voor het watermanagement in de tuin.

Afwateringsconcept EasyGarden Infiltration Line

Het afwateringsconcept EasyGarden Infiltration Line van ACO zorgt voor het opvangen, tijdelijk opslaan en infiltreren van regenwater in de tuin. Zo wordt wateroverlast tijdens natte periodes voorkomen en is er tijdens droge periodes voldoende water beschikbaar. Op deze manier blijft de waterhuishouding in de tuin het hele jaar door in balans. Wilfred Fontein van ACO: Voor een Nederlandse tuin die vaak voor een groot deel verhard is, is een grote hoeveelheid water lastig te verwerken. Daarbij komt, dat steeds meer gemeenten willen dat particulieren zelf zorgen voor opvang en afvoer van regenwater, ook wel afkoppelen genoemd. Hierdoor wordt het gemeenterioolsysteem zo min mogelijk belast. Woningen worden om deze reden vaak alleen nog op het vuilwaterriool aangesloten. Met de Infiltration Line kunnen bewoners nu zelf eenvoudig een teveel aan regenwater in de tuin opvangen en geleidelijk door de bodem laten opnemen.”

Hergebruik van regenwater

Groot voordeel is dat de Infiltration Line makkelijk in een bestaande border is weg te werken waardoor niet de hele tuin op de schop hoeft. Het installeren van de Infiltration Line is heel eenvoudig. Het systeem is gemakkelijk aan te sluiten op lijngoten, putten of een regenpijp. Meegespoeld zand of vuil wordt door de zandvanger opgevangen. Het water wordt vervolgens opgeslagen in de Infiltration Line Units in de border, onder het terras, de inrit of het gazon. Al dit schone water is bijzonder kostbaar en nuttig. Door het water te infiltreren komt het geleidelijk weer ten goede aan de tuin.

Lees hier meer over EasyGarden Infiltration Line van ACO

Aco House&Garden

Slim omgaan met regenwater in de tuin

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen