pinterest
De mooiste tegels voor de tuin

De mooiste tegels voor de tuin

Omdat de tuin in de zomer wordt gebruikt als extra leefruimte, zie je dat het interieur van 'binnen' steeds meer doorloopt naar 'buiten'. En daarmee bedoelen we niet alleen de tuinmeubelen, verlichting en tuinaccessoires; ook de terrastegels zijn sfeerbepalend. Houten vlonders, siergrind, terrastegels met patroon of zelfs parket, alles is tegenwoordig mogelijk.

Bestrating en terrastegels

Tegels met een natuurlijke look zijn nog steeds populair. Juist omdat niet iedere tegel hetzelfde is, creëren natuursteen tegels of keramische tegels met de uitstraling van natuursteen een uniek terras of tuinpad. Onder invloed van zon en regen zal er bij echte natuursteen tegels nauwelijks verkleuring optreden. En er zijn veel mogelijkheden; of je nu van marmer, leisteen of hardsteen houdt. Om de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van terrastegels te garanderen zijn ze tegenwoordig vaak gecoat of geïmpregneerd en ook verkrijgbaar met een kleurvaste natuursteen toplaag. Bekijk hier meer voorbeelden

FotoDe mooiste tegels voor de tuin

Tegels voor binnen en buiten

Buiten genieten met het comfort van binnen wordt steeds belangrijker. We zien dan ook veel trends waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.  Sfeervolle meubels in verschillende kleuren met comfortabele kussens en accessoires die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Buitentegels die binnen niet zouden misstaan, of die zowel buiten als binnen kunnen worden gelegd. Bekijk hier voorbeelden

FotoDe mooiste tegels voor de tuin

Designtegels

Bijzonder voor buitengebruik zijn cementtegels van Portugees en Marokkaans mozaïek. Deze maken van uw terras een echte blikvanger. Ze geven een sfeervol, buitenlands effect aan het terras. Aangezien we in Nederland met een wat ander klimaat te maken hebben dan in Marokko, Spanje of Portugal is het wel van belang dat de tegels goed worden geïmpregneerd. De tegels kunnen op de meeste ondergronden worden verlijmd, zolang de ondergrond van uw balkon, dakterras of tuinterras maar vlak en egaal is.Twijfelt u aan de hechtbaarheid van de ondervloer, gebruik een voorstrijk/hechtmiddel.

FotoDe mooiste tegels voor de tuin

Tip van UW Tuin

Net als bij een balkon of dakterras in het ook in de tuin erg belangrijk dat de tegels op een vlakke, egale ondergrond komen te liggen. In een tuin kunt u het beste cement storten op de gewenste plek, of over bestaande stoeptegels heen tegelen. Buiten dient u de tegels goed te impregneren en deze behandeling vaker te herhalen dan binnen. En vergeet de afwatering niet! Bij een terras met brede tegels stroomt het regenwater vaak niet goed weg. Het terras verandert bij een fikse regenbui in een mum van tijd in een waterballet. Sleufgoten van ACO zijn een mooie oplossing voor een goede afwatering en om wateroverlast tegen te gaan. Zo kan je het water letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van tuintegels naar ons producten-overzicht en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoDe mooiste tegels voor de tuin

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen