pinterest
De tuin klaarmaken voor de toekomst

De tuin klaarmaken voor de toekomst

In de media wordt vandaag de dag veelvuldig gesproken over verduurzaming, besparing, klimaatverandering en ouder worden. Kortom het gaat over de toekomst, onze toekomst. Daar hoort natuurlijk ook de toekomst van onze tuinen bij. Hoe is het met jouw tuin gesteld? Is die klaar voor de toekomst?

Tuintrends

Er zijn verschillende trends te onderscheiden:

  • de tuin die van binnen naar buiten doorloopt en een extra kamer of een verlengstuk van de woonkamer realiseert;
  • de buiten-wonen-tuin, omdat het steeds warmer wordt in Nederland vertoeven we steeds meer in de tuin;
  • de natuurlijke tuin met struiken, bloemen, vogels en bijen die goed aansluit bij de plannen in het klimaatakkoord;
  • de romantische tuin, heerlijk mijmeren over die laatste mooie vakantie of herinneringen ophalen aan de tuin naast het kasteel waar je vroeger veel wandelde.

Maar alle trends hebben één doel: meer gebruik maken van de tuin.

Tuin en de toegankelijkheid

Op de PC of op je tablet is het al goed geregeld. De toegankelijkheid is in te stellen met kleinere of juist grotere letters. Minder of meer helderheid. In de tuin zou dat ook doorgevoerd kunnen worden. Niet zozeer met lettertjes of helderheid, maar bijvoorbeeld met minder ongelijkheid en meer in elkaar overvloeiende overgangen. Zorg ervoor dat er geen obstakels in de tuin zitten waar je lelijk over kunt vallen of scherpe hoeken waar je voeten en benen aan kunt bezeren. Breng 's avonds meer licht aan in de tuin. Zorg voor een goede en overzichtelijke routing in de tuin zodat ook straks met rollator of rolstoel goed een weg kan worden gevonden. Het is het begin van een goede zorgverzekering.

De toekomstgerichte tuin

Op deze manier wordt jouw tuin de tuin van de toekomst. En worden bovendien meerdere vliegen in één klap geslagen. De tuin wordt lekker onderhouden en gerenoveerd en tegelijkertijd klaar gemaakt voor verduurzaming en klimaatverandering. Denk hierbij aan optimale regenwaterafvoer, minder tegels en meer diervriendelijke struiken. Wateroverlast zal zeker toenemen. Ook in Nederland en dus ook in onze tuinen.

De toekomst

Ga je zelf aan de slag? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg voor een goede zorgverzekering zodat de schade aan jezelf gedekt is. Wil je zeker weten dat je niet gewond raakt tijdens het klussen in de tuin? Zorg dan voor externe klussers. Zij maken van de tuin een echte toekomstgerichte tuin. Zodat er straks geen zorgen hoeven te bestaan over het onderhoud. Dat alle punten in de tuin bereikt kunnen worden op een gemakkelijke manier. Dus ook met een rollator of ander hulpmiddel. Maar laat het wel een bijzondere tuin worden: een tuin om van te blijven houden!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen