pinterest
Een parasol als eyecatcher in je tuin

Een parasol als eyecatcher in je tuin

Het weer wordt steeds beter en we steken gedurende het weekend alweer regelmatig de handen uit de mouwen om de tuin op orde te brengen. Het gras wordt gemaaid, de tegels worden schoongemaakt en het geheel wordt weer lekker sfeervol aangekleedt. Een van de manieren om wat extra sfeer in je tuin te brengen is door de aanschaf van een parasol. Maar wat voor parasols kun je allemaal kopen en welke parasol is een echte eyecatcher voor jouw tuin? Je leest het hier!

1. De standaard stokparasol

Deze parasol ken je vast wel; het parasoldoek zit verbonden aan een verticale stok. Deze stok zit in het midden van het doek en loopt recht naar beneden richting het ankerpunt: de parasolvoet. Het grootste voordeel van deze parasol is het feit dat je deze gemakkelijk door de tuin kunt verplaatsen. En dat is natuurlijk ideaal wanneer je op verschillende momenten op verschillende plaatsen de zon in je tuin hebt. De parasol is makkelijk, simpel en verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Hierdoor kun je het parasoldoek perfect aan laten sluiten bij de rest van de interieurstijl in en rondom de woning.

2. De zweefparasol

Zoek je een beetje meer luxe in je eyecatcher? Dan kies je een zweefparasol. In tegenstelling tot de stokparasol zit het parasoldoek van de zweefparasol verbonden aan een horizontale stok. Deze stok gaat naar de zijkant van het doek, en zit hier vervolgens weer verbonden aan een verticale stok. Deze stok gaat naar de grond en rechtstreeks de parasolvoet in. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je op deze manier flink wat ruimte bespaard: je kan gewoon onder de parasol doorlopen. Daarnaast ziet een zweefparasol er ontzettend luxe en modern uit; en dat zou zomaar eens perfect bij jouw achtertuin kunnen passen.

FotoEen parasol als eyecatcher in je tuin

3. De muurparasol

En dan hebben we ook de muurparasol nog. Deze werkt in principe hetzelfde als de stokparasol, maar zit in plaats van aan een parasolvoet aan de muur verbonden. Dit neemt nog minder ruimte in beslag, maar zorgt er natuurlijk ook voor dat de parasol niet zomaar te verplaatsen is.

4. De stokparasol met balkon klem

Heb je wat minder ruimte in je tuin (of je balkon) en wil je de parasol toch graag op een mooie manier plaatsen zonder teveel ruimte in beslag te nemen? Dan kun je een schaduwdoek aanschaffen of juist voor een balkonklem kiezen. Met deze klem kun je de parasol aan een reling (vaak de balkonreling) klemmen zodat de parasol je niet in de weg zit. Na gebruik kun je deze ook gewoon verwijderen en inklappen.

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen