pinterest
Tips om slim om te gaan met regenwater

Tips om slim om te gaan met regenwater

We worden ons steeds meer bewust van de klimaatverandering. Er vallen vaker zware regenbuien, met wateroverlast als gevolg. Ook in onze tuinen.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het water dat in jouw tuin valt, ook ‘van jou’ is. Nederlanders zijn namelijk wel klimaatbewust, maar blijken zich niet zelf verantwoordelijk te voelen, zo blijkt uit onderzoek.* Hoog tijd om overtollig water op te vangen van terrassen en aanbouwen zoals veranda of tuinhuis, zodat we daarvan in drogere periodes profijt te hebben. Meer weten? Wat dacht je hier van...

Watermanagement in je tuin

Een gemiddeld tuinterras moet bij een zware regenbui al gauw zo’n 1.600 liter water per uur afvoeren. Nu stroomt dat weg naar het riool of naar andere minder gewenste plekken. Maar langs het terras kun je ook een lijngoot plaatsen, met daaronder een speciale opvangbak die water afgeeft wanneer het nodig is. Hierdoor wordt het water gebufferd en blijft het in de tuin.  

FotoTips om slim om te gaan met regenwater

Ook het water dat van het dak van bijvoorbeeld een veranda of tuinhuis stroomt - wat behoorlijk veel kan zijn - kan via de regenpijp worden afgevoerd naar een regenton, maar een alternatief is een opvangbak met daarin de RainBloxx 60 van ACO Easygarden.

Deze opvangbak, die vlak onder het oppervlak in de tuin wordt geplaatst, kan op vele manieren worden afgedekt; met gravel, grint, boomschors, perzikpitten en zelfs met substraat en een sedum-mat. In drogere perioden zal het opgevangen water weer worden afgegeven aan de grond.

FotoTips om slim om te gaan met regenwater

Wil je nóg meer water opvangen in je tuin, dan kan dat door de regenpijp van de woning af te koppelen van het riool en die te koppelen aan de RainBloxx 600 Line. Vanuit de RainBloxx wordt het water geïnfiltreerd langs een boom of langs een haag. Daarmee sla je twee vliegen in één klap: het voorkomt wateroverlast in de tuin en de bomen of struiken krijgen extra water aangeboden op momenten dat het nodig is. Een boom die water opneemt en weer verdampt, zorgt daarmee voor verkoeling in warme periodes. Zo voed je met je eigen regenwater de airco van de natuur!

Een boom in de tuin is de airco van de natuur

FotoTips om slim om te gaan met regenwater

*Uit I&O Research onderzoek ‘Duurzaam denken is nog niet duurzaam doen’ i.o.v. Binnenlands Bestuur

Meer weten? Download de brochure

Aco House&Garden

Slim omgaan met regenwater in de tuin

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen