Nieuwe regels voor (uit)bouwen in de tuin

Wanneer je een uitbouw of terrasoverkapping wil om bijvoorbeeld een grotere keuken te bouwen, een badkamer te plaatsen of de woonkamer te verruimen, heb je te maken met bepaalde regels. In dit artikel vertellen we je daar meer over


Minder vaak een vergunning nodig

Een woning mocht vroeger tot 2,5 meter worden uitgebouwd in de tuin, zonder dat daar een vergunning voor nodig was. Deze grens is nu verhoogd: voor een uitbouw of terrasoverkapping tot 4 meter is geen vergunning meer nodig. Ook wanneer je een tuinhuis wil bouwen in de tuin of een dakkapel wil plaatsen om de bovenverdieping te vergroten, heb je geen vergunning van de gemeente meer nodig. De overheid wil eigen initiatief stimuleren en versoepelt of schrapt om die reden bestaande regels. Doe  de vergunning-check op omgevingsloket.nl of bel met je gemeente, want ieder perceel mag nog steeds maar een bepaald aantal m2 bebouwen.

Tijdelijke woning in tuin

Heb jij zorg nodig, maar woont degene die voor je zorgt te ver weg? Dit kan worden opgelost door een tijdelijke woning in de tuin te plaatsen. Je mag namelijk op het achtererf van je woning een tijdelijk onderdak plaatsen waar je mantelzorger kan verblijven tijdens de periode dat je zorg nodig hebt. Ideaal wanneer je een familielid of vriend hebt, die voor je wil zorgen maar zelf te ver weg woont.

MG Houtbouw

Vakwerk op maat

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen