pinterest
Met deze buitenkranen voorkom je vorstschade

Met deze buitenkranen voorkom je vorstschade

Vergeet je ook wel eens bij het begin van de vorstperiode de buitenkraan af te sluiten en te legen? Het vervelende hiervan is dat er bij strenge vorst schade aan de waterleidingen en muren kan ontstaan, die je meestal pas in het voorjaar ontdekt als ze ontdooien. De POLAR II-armatuur heeft een slimme technologie, die vorstschade voorkomt en die snel en gemakkelijk geïnstalleerd kan worden. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Bereid je voor op de winter

De vorstvrije buitenkraan is tijdens de hele winter tegen bevriezing beschermd, terwijl de kraan toch gewoon gebruikt kan worden. Een intelligente technische oplossing zorgt ervoor dat de kraan na elk gebruik automatisch wordt afgetapt, zodat je niet onaangenaam wordt verrast wanneer je de kraan een volgende keer wilt gebruiken. Het maakt dan niet uit of je het water afgesloten hebt of niet. De herfst is het juiste moment om je op de winter voor te bereiden en een vorstbestendige kraan te installeren, dan hoef je je jarenlang geen zorgen meer te maken om vorstschade!

FotoMet deze buitenkranen voorkom je vorstschade


Vorstvrije oplossingen installeren

De kraan is niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook duurzaam en geschikt voor alle aansluitingen buiten, zoals tappunten op een terras, in de garage of in de tuin. De vorstbestendige armatuur is er als montageset voor de nieuwbouw en als inbouwklare variant voor de montage in bestaande gebouwen en heel eenvoudig te monteren. Voor de afdichting heeft deze een handige O-ring, die zorgt dat bij het onderhoud gewoon de spil eruit getrokken moet worden. Bovendien zijn alle onderdelen van de kraan van buitenuit gemakkelijk toegankelijk, waardoor het onderhoud nog eenvoudiger wordt. 

De Schell-armatuur wordt met een ergonomische ‘comfort bedieningshendel’ en bovendeel voor de steeksleutel geleverd. Als accessoire is een afsluitbare ‘Secur-handgreep’ verkrijgbaar, die beschermt tegen ongeoorloofd gebruik. Meer informatie is verkrijgbaar via www.schell.eu

Lees ook: Tips om de tuin winterklaar te maken

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen