pinterest
Sfeervolle verlichting voor de tuin

Sfeervolle verlichting voor de tuin

Tuinverlichting is de finishing touch in de tuin: sfeervol en functioneel. Met goed gekozen buitenverlichting kan je in de avonduren nog lang genieten van het terras, de planten en de contouren van de tuin.

De mogelijkheden van tuinverlichting

Een goed verlichtingsplan verlicht niet alleen het pad, het terras en het portaal, maar geeft ook diepte aan de tuin in de avond. Het uiterlijk van de verlichting wil je natuurlijk laten aansluiten bij de stijl van de tuin. Er is keuze uit strak aluminium, robuust cortenstaal, sober beton of eenvoudig kuststof. Modern design of degelijk klassiek; tuinlampen zijn er in verschillende stijlen. Spots, geïntegreerde verlichting, verlichte bloempotten, gevelverlichting, grondspots, tafellampen, hanglampen, vrijstaande lampen of lantaarns.
Veelgezien is tuinverlichting op zonne-energie, waarbij totale elektrische bekabeling overbodig is. Solar tuinverlichting laadt zichzelf op door middel van zonlicht: wanneer het donker is, springen de lampen vanzelf aan. Led-lampen zijn ook zeer geschikt als buitenverlichting, ook voor grondspots en prikspots. Ze geven veel licht af, maar weinig warmte, wat ze tot energievriendelijke en veilige verlichting maakt.

FotoSfeervolle verlichting voor de tuin
Wil je een groots effect? Dat kan door de lichtbundel te reflecteren. Plaats daarom armaturen bij voorkeur aan de voet van een muur of schutting, of vlak voor een haag. Of zet een grondspot aan de voet van een boom en zet deze in de "spotlights". (Foto: Delta Light)

FotoSfeervolle verlichting voor de tuin
Bij een lichtontwerp voor de tuin is het belangrijk onderscheid te maken tussen sfeerverlichting, functionele verlichting en het verlichten van accenten. Geel licht geeft een romantische, warme sfeer, wit licht is modern en benadrukt de lijnen van de tuin. (Foto: Arie Tuinarchitectuur)

FotoSfeervolle verlichting voor de tuin

Vrijstaande lampen in de tuin of op het terras zijn een steeds vaker geziene eyecatcher in de tuin. Zoals de sfeervolle buitenverlichting gemaakt van gebruikte meerpalen en afgewerkt met originele metalen mutsen. De meerpalen zijn gemaakt van zeer harde houtsoorten zoals Azobe, Basralocus en Eiken. (Foto: De Meerpalen)

FotoSfeervolle verlichting voor de tuin

Wil je 's avonds lang op een sfeervol terras zitten met een warme en gastvrije sfeer, maar ben je niet op zoek naar een compleet lichtplan? Er zijn geweldige tafellampen en hanglampen  verkrijgbaar. Echte eyecatchers voor de tuin! Lampen met LED verlichting of zelfs zonder snoer gebruik makend van zonne-energie. Deze lichtbronnen zijn zuinig in gebruik en heel sfeervol. (Foto: Gacoli)

FotoSfeervolle verlichting voor de tuin

SOLVINDEN buitenverlichting op zonne-energie van Ikea

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen