pinterest
Stappenplan om je terras zomerklaar te maken

Stappenplan om je terras zomerklaar te maken

Het voorjaar is het moment om aan de slag te gaan met een aantal onderhoudswerkzaamheden in de tuin en op je terras, zodat je straks klaar bent om volop te genieten van de zomer. In het voorjaar start je met het opruimen van bladeren, afval en overwoekerende planten en het snoeien van bomen en struiken. Om je terras klaar helemaal zomerklaar te maken, is er dit handige stappenplan.

1. Reinigen terras

Haal je terras helemaal leeg en verwijder losliggend vuil en stof met een bezem of bladblazer. Reinig het terras grondig met water en een sopje, vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Voor de reiniging van houten terrassen, vlonders, tuinmeubilair en gevelbekleding kan je WOCA Exterior Cleaner gebruiken. Daarmee verwijder je vuil, aanslag en vlekken. Schrob het hout handmatig schoon met een harde borstel. Goed naspoelen met water. Mossen en algen op het terras verwijder je met een oplossing van water en azijn.

2. Repareer beschadigingen

Vervang gebroken planken en repareer beschadigingen in het hout van het terras en je houten tuinmeubels. 

3. Buitenhout beschermen

Hout in de buitenlucht heeft veel te verduren. Om er zeker van te zijn dat je houten planken, vlonders en tuinmeubilair goed beschermd blijven tegen de weersomstandigheden, behandel je het hout door houtolie voor buitenhout aan te brengen. Na het schoonmaken, laat je het hout eerst minimaal 8 uur goed drogen en brengt dan de sneldrogende olie aan. Het resultaat is een sterk water- en vuilwerend oppervlak met een natuurlijke uitstraling dat goed beschermd is tegen weersinvloeden. Je hout is weer beschermd tegen problemen als houtrot en verkleint de kans op schimmel en zorgt er daardoor voor dat het hout jaren langer mooi en goed blijft. 

4. Terras inrichten

Kies comfortabele tuinmeubels en creëer een uitnodigende loungehoek. Gebruik plantenbakken met voorjaarsbloeiers en bloembollen om het terras op te fleuren en de natuur te integreren. Zo heb je al vroeg voor een vrolijke sfeer op je terras. Houd de weersverwachting nog wel in de gaten voor de plantjes, want het kan nog gaan vriezen. Zorg voor voldoende schaduw en verkoeling met parasols of zonneschermen.

5. Accessoires

FotoStappenplan om je terras zomerklaar te maken

Tuinkachel Quaruba - Reny

Leg een buitenkleed neer voor extra gezelligheid en bescherming van je terrasvloer. Voeg sfeer toe met accessoires zoals kaarsen, kussens en decoratieve verlichting. De lampjes op zonne-energie zorgen voor veel sfeer in de avond. Een tuinhaard, vuurkorf of vuurschaal maakt het plaatje af. Laat de zomer nu maar komen!

Voor meer informatie over de producten in dit artikel bezoek je de website van WOCA

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen