Terras- en balkon tips & trends

Uit het jaarlijkse terras- en balkon onderzoek van mooiwatplantendoen.nl blijkt dat we niet genoeg tijd hebben om de planten op ons balkon of terras te verzorgen. Dat is natuurlijk zonde, want om even aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen is een beetje tuinieren het perfecte anti-stress middel. Maar geen zorgen, want er blijken genoeg mooie oplossingen te zijn, die perfect zijn wanneer je weinig tijd en ruimte hebt en helemaal passen bij de laatste trends!

Vertical gardening

Naast tijd, heeft ook niet iedereen ruimte voor veel planten, vooral in de stad niet. Ruim een vijfde geeft in het onderzoek (bekijk de uitkomst van het onderzoek onderaan dit artikel) aan geen planten te hebben omdat ze daar een te klein (dak)terras of balkon voor hebben. Een oplossing hiervoor is vertical gardeningOftewel: de hoogte in.

Klimmers op het balkon of het terras. Planten. Mooiwatplantendoen #balkon #terras

Laat je planten tegen de muur aangroeien. Zo kun je zelfs van de kleinste balkonnetjes een groene oase maken.

I love my plant

Vertical Gardening terras. Clematis. Mooiwatplantendoen.nl

75% van de mensen bouwt aan een band met zijn plant. Ze laten de verzorging van hun planten liever niet aan anderen over. De reden? Bijna de helft van de mensen (46%) vergeet weleens andermans planten water te geven als zij op vakantie zijn. Wil je gerust op reis? Voor een zorgeloze zomertijd kies je bijvoorbeeld voor de Skimmia, ook wel het vier-seizoenen-wonder genoemd. Of de vuurdoorn, deze geeft het hele jaar door kleur aan je tuin en de Azalea, een gezellige winterharde tuinbloeier.

sterke planten voor je balkon en terras #balkon #planten

Ook de Agave en Aeonium (vetplanten ofwel succulenten), Allium (de sierui) en Eucalyptus (heilig boompje).

Wat bloeit er?

Planten voor je balkon of dakterras #balkon #terras

We hebben het liefst een combinatie van bloeiende planten, denk aan viooltjes en lavendel en groenblijvende planten, zoals klimop en buxus (49%). Maar een klein deel (8%) is fan van eetbare planten, zoals kruiden, groente en fruit. Een gemiste kans, want wat is er nou lekkerder dan je eigen maaltijd creëren, van balkon op je bord?

Zoek je inspiratie voor een make-over van je balkon of (dak)terras? Hierbij nog wat mooie plantentrends

Trend Re-Assemble

Trends voor een make-over van je balkon of terras. Re-Assemble: maak gebruik van verschillende vormen, kleuren, materialen. Kartonnen vazen, verschillende dessins. Via bloemenbureau

Deze trend is gebaseerd op de diversiteit in de huidige maatschappij. Maak gebruik van verschillende vormen, kleuren en materialen. Kartonnen vazen, felgeel en verschillende dessins, het kan allemaal.

Trend Punk Rebooted

Balkontrend - stijltrend Punk Rebooted. Maak een statement met je balkon met ruige vormen en industriele materialen #stijltrend #bloemenbureau

Stoer en rauw. Maak een statement met je balkon. Ruige vormen en industriële materialen.

Trend Romance 3.0

Tuintrend herfst 2018. Romance 3.0 grote bloemen en planten in de meest intense kleuren en vormen. #mooiwatplantendoen.nl

Denk groot, groter, grootst. Denk fluweel, decoratief en bloemenprints. Grote bloemen en planten in de meest intense kleuren en vormen.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

BROCHURE AANVRAGEN

Zeno Products -
Zeno Products

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen