pinterest
Terras- en balkon tips & trends

Terras- en balkon tips & trends

Uit het jaarlijkse terras- en balkon onderzoek van mooiwatplantendoen.nl blijkt dat we niet genoeg tijd hebben om de planten op ons balkon of terras te verzorgen. Dat is natuurlijk zonde, want om even aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen is een beetje tuinieren het perfecte anti-stress middel. Maar geen zorgen, want er blijken genoeg mooie oplossingen te zijn, die perfect zijn wanneer je weinig tijd en ruimte hebt en helemaal passen bij de laatste trends!

Vertical gardening

Naast tijd, heeft ook niet iedereen ruimte voor veel planten, vooral in de stad niet. Ruim een vijfde geeft in het onderzoek (bekijk de uitkomst van het onderzoek onderaan dit artikel) aan geen planten te hebben omdat ze daar een te klein (dak)terras of balkon voor hebben. Een oplossing hiervoor is vertical gardeningOftewel: de hoogte in.

FotoTerras- en balkon tips & trends

Laat je planten tegen de muur aangroeien. Zo kun je zelfs van de kleinste balkonnetjes een groene oase maken.

I love my plant

FotoTerras- en balkon tips & trends

75% van de mensen bouwt aan een band met zijn plant. Ze laten de verzorging van hun planten liever niet aan anderen over. De reden? Bijna de helft van de mensen (46%) vergeet weleens andermans planten water te geven als zij op vakantie zijn. Wil je gerust op reis? Voor een zorgeloze zomertijd kies je bijvoorbeeld voor de Skimmia, ook wel het vier-seizoenen-wonder genoemd. Of de vuurdoorn, deze geeft het hele jaar door kleur aan je tuin en de Azalea, een gezellige winterharde tuinbloeier.

FotoTerras- en balkon tips & trends

Ook de Agave en Aeonium (vetplanten ofwel succulenten), Allium (de sierui) en Eucalyptus (heilig boompje).

Wat bloeit er?

FotoTerras- en balkon tips & trends

We hebben het liefst een combinatie van bloeiende planten, denk aan viooltjes en lavendel en groenblijvende planten, zoals klimop en buxus (49%). Maar een klein deel (8%) is fan van eetbare planten, zoals kruiden, groente en fruit. Een gemiste kans, want wat is er nou lekkerder dan je eigen maaltijd creëren, van balkon op je bord?

Zoek je inspiratie voor een make-over van je balkon of (dak)terras? Hierbij nog wat mooie plantentrends

Trend Re-Assemble

FotoTerras- en balkon tips & trends

Deze trend is gebaseerd op de diversiteit in de huidige maatschappij. Maak gebruik van verschillende vormen, kleuren en materialen. Kartonnen vazen, felgeel en verschillende dessins, het kan allemaal.

Trend Punk Rebooted

FotoTerras- en balkon tips & trends

Stoer en rauw. Maak een statement met je balkon. Ruige vormen en industriële materialen.

Trend Romance 3.0

FotoTerras- en balkon tips & trends

Denk groot, groter, grootst. Denk fluweel, decoratief en bloemenprints. Grote bloemen en planten in de meest intense kleuren en vormen.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen