pinterest
5 handige tips voor de inrichting van je terras

5 handige tips voor de inrichting van je terras

Omdat het terras dé plek is om te relaxen, is het vaak de belangrijkste leefruimte in jouw tuin. Je eet, drinkt, leest en geniet hier. Het goed inrichten van je terras is daarom heel waardevol, maar hoe en waar begin je?

1. Bepaal de ligging van de tuin

Foto5 handige tips voor de inrichting van je terras

Verano zonwering Luderitz

De ligging van je tuin ligt vast als je je huis koopt, hier kun je niets aan veranderen. Gedurende de dag draait de zon en verandert de hoeveelheid zonlicht en schaduw op de verschillende plekken in jouw tuin. Je terras kan op het zuiden, noorden, westen of oosten liggen.

Wil je een terras in de zon of juist in de schaduw en wat zou dan de perfecte plek zijn?

Een tuin op het zuiden is altijd zonnig, maar in een tuin op het noorden komt juist heel weinig zonlicht. In een tuin op het oosten kun je fantastisch genieten van de ochtendzon, een tuin op het westen is vanaf de middag tot in de avond heerlijk zonnig. Het is goed om hier bij stil te staan voordat je je terras gaat inrichten. Wil je een terras in de zon of juist in de schaduw en wat zou dan de perfecte plek zijn?

2. Een schaduw- of zonterras?

Een schaduwterras is een goede oplossing als je niet graag in de felle zon zit. Dit kan vooral in de zomer voordelen bieden. Wel even opletten met de beplanting, niet alle planten kunnen goed groeien in de schaduw.

Een zonnescherm is de perfecte oplossing om meer schaduw op je terras te creëren.

Foto5 handige tips voor de inrichting van je terras

Verano zonnescherm Ipanema

Een zonterras ligt in de volle zon, lekker warm dus! Te lang in de volle zon zitten is niet verstandig. Een zonnescherm is de perfecte oplossing om op een sfeervolle manier meer schaduw op je terras te creëren. Op een zonterras kunnen de meeste planten goed groeien dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

3. De indeling van het terras

Foto5 handige tips voor de inrichting van je terras

Verano lamellendak

Het is altijd belangrijk om na te denken over een juiste indeling, of je nu een groot gezin hebt of met z’n tweetjes bent. Wie moet er gebruik kunnen maken van het terras? Denk bijvoorbeeld ook aan feestjes of barbecues met familie en vrienden. Wil je in de zon nog ligstoelen plaatsen of ga je alleen voor een grote eettafel met voldoende stoelen?

Indien je terras grenst aan de woonkamer of de keuken dan kan de indeling ook van grote invloed zijn op het uitzicht. Puntje van aandacht!

De bestrating is naast de indeling ook van essentieel belang. Tegels zijn, dankzij de stevigheid, de beste oplossing voor je terras.

4. Tuinmeubels shoppen

Tuinmeubels mogen natuurlijk niet ontbreken op een gezellig terras. Shoppen maar! Je kunt kiezen voor een hele grote tuintafel met stoelen waar je met de hele familie kunt eten of werken, maar ook ligstoelen kunnen een waardevolle aanwinst zijn voor het terras.

Foto5 handige tips voor de inrichting van je terras

Een loungeset is ook een prachtige, maar vooral gezellige aanvulling voor het terras. Het materiaal is bij aanschaf belangrijk.

Kies je voor hout, teak, steigerhout, rotan, kunststof, steen, metaal of wicker? Hout geeft een natuurlijke look en is in veel variaties verkrijgbaar, evenals teak en steigerhout. Rotan past perfect in een landelijke tuin, net als wicker. Kunststof is met name een praktische keuze, terwijl steen juist echt voor de uitstraling wordt gekozen. Metaal is eigenlijk altijd goed, of je nu van modern of landelijk houdt.

5. De beplanting van het terras

Een terras is heel sfeervol aan te kleden met planten in sprekende potten of natuurlijke manden. Wil je een modern terras? Kies dan voor grote potten met één soort plant. Liever wat levendiger? Wissel dan manden en potten af en kies voor planten met felgekleurde bloemen. Meer inspiratie? Kijk eens op Pinterest!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen