pinterest
Wateroverlast in de tuin? Tips om slim om te gaan met regenwater

Wateroverlast in de tuin? Tips om slim om te gaan met regenwater

Vrijwel iedereen is ervan doordrongen dat het tijd is voor een klimaatbestendige tuin die de nare gevolgen van wateroverlast, hitte en droogte voorkomt! Wist je dat je met een goede waterhuishouding in de tuin ook een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit? Dit kan op zo veel manieren. Bereid je goed voor en ga snel aan de slag!

Klimaatbestendige tuin

Er zijn verschillende oplossingen voor watermanagement, waarmee je kan zorgen dat jouw tuin klimaatbestendig is. Regenwater kan je afvoeren naar het riool of (en dat is zelfs nog beter) vasthouden voor de bloemen en planten in je tuin. Dit kan heel eenvoudig door het hemelwater op te vangen in een regenton, maar je kunt je regenpijp ook aansluiten op een ondergronds infiltratiesysteem. Veel gemeentes verstrekken zelfs klimaatsubidies of afkoppelsubsidies wanneer je hiermee aan de slag gaat. Je zorgt namelijk zo voor een duurzame woonomgeving voor jezelf en je omgeving.

Kies je voor het ondergronds opvangen van regenwater met een RainBloxx infiltratiesysteem, dan wordt in tijden van droogte weer langzaam water afgegeven aan de tuin. Hierdoor is er minder wateroverlast tijdens hevige regenbuien én heb je in tijden van droogte een groenere tuin die verkoeling biedt en aantrekkelijker is voor vogels, vlinders en bijen. Je kan het regenwater zelfs duurzaam hergebruiken. Regenwater is van nature zacht en schoon water, waardoor je het niet alleen kan gebruiken voor het sproeien van je tuin, maar ook voor het wassen van de ramen, je auto of het doorspoelen van het toilet. Hierdoor voorkom je verspilling van kostbaar drinkwater. 

Regenwaterbuffertank

Met een Rain4Me regenwaterbuffertank vang je vanaf het dak regenwater op, dat stroomt in een kunststof opslagtank die onder het gazon, terras of in de border geplaatst is. Voordat het water de tank instroomt, passeert het eerst een filter dat voorkomt dat vuildeeltjes in de tank terecht komen. 


In de tank bevindt zich een duurzame pomp die ervoor zorgt dat middels twee Gardena aansluitkoppelingen water voor het sproeien van de tuin of andere activiteiten geleverd wordt uit de tank. Zodra de tank leeg is, wordt deze automatisch aangevuld met kraanwater. Je staat dus nooit zonder water en maakt maximaal gebruik van het opgevangen regenwater. In geval van grote regenval, is het systeem voorzien van een overloop, die naar keuze kan worden aangesloten op een infiltratiebox of regenwaterriolering. In het filmpje zie je hoe dit werkt.
 
Wil je meer weten over watermanagement in je tuin?  Download hier de online brochure en bezoek aco-houseandgarden voor alle oplossingen voor watermanagement in jpouw tuin!

Aco House&Garden

Slim omgaan met regenwater in de tuin

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen