pinterest
Zo geniet je optimaal van je tuin met mooi weer

Zo geniet je optimaal van je tuin met mooi weer

Als het mooi weer is, wil je niets liever dan de tuin in. Misschien wil je lekker bezig zijn met je plantjes. Of wil je gaan zonnen op het terras. Als het een zacht voorjaar is, kun je al vanaf maart veel buiten zijn. En met een lange nazomer kun je ervan blijven genieten tot eind oktober. Om echt te kunnen genieten van de tuin, moet je eerst wel wat klussen opknappen. Zó maak jij je tuin er klaar voor om er lekker van te kunnen genieten met mooi weer!

1. Maak je bestrating schoon

De bestrating wordt vaak smerig in de winter. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! Er zijn veel mensen die een hogedrukreiniger gebruiken voor de bestrating snel schoon te maken. Maar je kunt ook bepaalde sopjes gebruiken, of schoonmaakazijn. En er zijn ook speciale reinigers tegen groene aanslag en mos op de tegels. Zo zorg je voor schone paden en een schoon terras.

FotoZo geniet je optimaal van je tuin met mooi weer

2. Wied het onkruid

Onkruid wieden is meestal niet je lievelingsklusje. Maar je kunt ook niet echt genieten van mooi weer als je nog veel klussen hebt liggen. Dus kun je dat maar beter achter de rug hebben. Je kunt vrij gemakkelijk het onkruid tussen planten weghalen met een schoffel. Doe je dit regelmatig, dan is het klusje al snel klaar en kun je verder met leuke dingen.

3. Haal je tuinmeubels tevoorschijn

Meestal berg je je tuinmeubels op voor de winter. Je zet ze bijvoorbeeld in het tuinhuisje of bergt ze op in de schuur. Je kunt ze ook buiten laten staan, maar dan worden ze al snel vies. Nu haal je de tuinmeubels weer tevoorschijn. Loop ze na op beschadigingen en maak ze goed schoon. Houten tuinmeubels moeten waarschijnlijk gebeitst of gelakt worden na de winter.

4. Kies voor een mooie loungeset

Een loungeset is heerlijk om je te ontspannen. Het bestaat meestal uit een kleine tuintafel, een of twee relaxte banken en soms een of meer stoelen. Een loungeset kan van allerlei materialen gemaakt zijn: rotan, kunststof, hout en nog veel meer. De zitmeubels hebben comfortabele kussens zodat je echt comfortabel kunt zitten en genieten van het mooie weer. Wil je ook gezellig en comfortabel eten in de tuin? Dan is een dining loungeset misschien ook iets voor jou.

FotoZo geniet je optimaal van je tuin met mooi weer

5. Maak je tuindecoraties schoon

Maak je tuindecoraties even lekker schoon. De meeste decoraties kun je wassen of afborstelen, waardoor ze er weer stralend uitzien. Waarschijnlijk zijn sommige decoraties aan vervanging toe. Met behulp van decoraties maak je je zithoek of terras extra gezellig. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je tuindecoraties opzoekt die goed passen bij de stijl van je tuin. Check ook even de laatste trends voor terras en balkon om leuke ideeën te vinden.

6. Breng je zonwering in orde

Het is goed om de zonwering al vroeg in het seizoen in orde te brengen. Je hoeft dan niet op een moment dat je liever lekker zou zonnebaden aan het werk. Maak de parasol of zonwering eerst goed schoon. Controleer de stof op scheuren en naden. Vervolgens check je ook of het systeem nog goed werkt. Ben je toe aan nieuwe zonwering? Door ze op tijd te bestellen is de kans groot dat je nieuwe zonwering keurig in orde is als de warme dagen komen.

Je kunt pas optimaal van het mooie weer genieten als de tuin in orde is gemaakt. Je zorgt ervoor dat alle klusjes die op de to-do list staan zijn afgevinkt. En je zorgt dat je een comfortabele plek hebt om te relaxen. Nu nog wat geduld tot het echt mooi en warm weer wordt en je kunt meteen de tuin in!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen