pinterest
Zo maak je het terras schoon met een hogedrukreiniger

Zo maak je het terras schoon met een hogedrukreiniger

Na die gure maanden hebben niet alleen wij, maar ook het terras wel weer behoefte aan het zonnetje. De kans is groot dat de terrastegels inmiddels verborgen zijn onder een laagje groene aanslag, onkruid en andere viezigheid. En nu dat de zomer steeds dichterbij komt, is het natuurlijk tijd om het terras een flinke schoonmaakbeurt te geven. Een goede hogedrukreiniger maakt deze klus een stuk makkelijker, en voorkomt dat jij uren op handen en knieën moet gaan zitten schrobben. Maar hoe werkt zo’n hogedrukreiniger nu eigenlijk en hoe maak je er het terras op een efficiënte manier mee schoon? Je leest het hier.

1. Het aansluiten van de hogedrukreiniger

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om de hogedrukreiniger op zowel de elektra als het water aan te sluiten. Denk hier even goed over na; de waterslag kan natuurlijk niet te lang en niet te kort zijn. Is de slang te lang, dan zal de druk namelijk minder worden. Mocht het nodig zijn dan kun je een verlengsnoer gebruiken om bij het stopcontact te komen. Zorg er dan wel voor dat de verlengsnoer niet in het water komt te liggen.

2. Bereid jezelf en de omgeving voor

Zorg er vervolgens voor dat jij zelf beschermende kleding en schoenen aan hebt, en creëer de nodige ruimte op het terras. Verschuif meubilair en zet alles op een veilige afstand. Door de hoge druk van de hogedrukreiniger kan het vuil naar de kanten spatten; zowel op jou als op de meubelstukken in de omgeving.

3. Opstarten van de hogedrukreiniger

Sluit vervolgens de juiste reiniger aan op je hogedrukreiniger. Je kunt de standaard waarmee de hogedrukreiniger geleverd is ontkoppelen door deze in te drukken en vervolgens los te draaien. Welk opzetstuk jij het liefste gebruikt voor jouw terras hangt af van de grootte van je terras en de mogelijkheden van je hogedrukreiniger. Zet de hogedrukreiniger vervolgens aan. Schakel altijd eerst de stroom in, voordat je de motor aanzet. Op deze manier kun je eventuele beschadigingen voorkomen en kun je in no-time lekker van het warme weer genieten.

4. Werk tegel voor tegel

Je kunt het beste tegel voor tegel werken om op deze manier het beste resultaat te krijgen. Pak je alles in een keer, dan is de kans groot dat je kleine plekjes overslaat. Check halverwege de klus even of de waterfilter nog lekker doorloopt (deze kan namelijk verstoppen), en zorg dat je alles na gebruik even goed schoon spuit zodat er geen zand of vuil achterblijft.

FotoZo maak je het terras schoon met een hogedrukreiniger

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen