pinterest
3 redenen om te kiezen voor 12 volt tuinverlichting

3 redenen om te kiezen voor 12 volt tuinverlichting

Steeds meer mensen kiezen ervoor om 12 volt tuinverlichting aan hun tuin toe te voegen. Maar wat is dit eigenlijk? En, belangrijker nog, wat zijn de grootste voordelen van deze lampen, die werken op laagspanning? In deze blog zetten we dat voor je op een rijtje.

Wat is 12 volt tuinverlichting?

12 volt tuinverlichting kenmerkt zich door zijn laagspanning, zoals de naam eigenlijk ook al aangeeft: er is sprake van een lagere voltage dan bij ‘normale’ 230 volt tuinverlichting. Hierdoor kun je deze lampen in Nederland niet direct aansluiten aan het stroomnet, maar heb je een transformator nodig. Dit is een handig apparaatje dat de 230V van het stopcontact omzet in een lagere wisselspanning, zodat je hier je 12V tuinlampen veilig op kunt aansluiten.  

Nu we weten wat 12 volt tuinverlichting is, kunnen we gaan bespreken waarom dit voor veel mensen een goede keuze is. 

Reden 1: Het is veilig voor mens en dier

Een van de grootste redenen waarom veel mensen kiezen voor het toevoegen van deze tuinverlichting is dat het veel veiliger is. Er loopt immers veel minder spanning doorheen, waardoor er ook geen grote schokken ontstaan als jij, jouw huisdier of jouw kinderen de bekabeling per ongeluk aanraken. Zo is het niet alleen veiliger tijdens het aanleggen en installeren, maar zorgt dit ook als de lampen eenmaal geïnstalleerd zijn voor minder gevaarlijke situaties.

Reden 2: Het is makkelijker te installeren

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd is het installeren van 12 volt verlichting door de lagere spanning een stuk veiliger. Dit zorgt er ook voor dat de kabels minder diep aangebracht hoeven te worden. Kabels van 230 volt tuinverlichting hoor je namelijk ongeveer 50 cm onder het oppervlak aan te leggen om alle risico’s te verkleinen. Zo ontstaan er geen ongelukjes als je hond aan het graven is of als je zelf bezig bent met tuinieren. 

Leg je je 12 volt tuinlampen aan en raak je die daarna met je schep per ongeluk aan? Geen probleem. Er ontstaan geen schokken, maar ook minder snel beschadigingen aan de bekabeling zelf. En de beschadigingen die er wél ontstaan zijn ook makkelijker op te lossen. Daarom kun je deze kabels ook gerust minder diep onder de grond aanbrengen en is de installatie een stuk eenvoudiger. De kabels kenmerken zich daarnaast door hun hoge flexibiliteit en zijn vaak wat dunner. In je tuin vallen ze hierdoor ook minder op. 

Reden 3: Het heeft een langere levensduur

Een laatste reden om voor 12 volt tuinverlichting te kiezen is omdat de lampen door de verminderde spanning ook een stuk langer mee gaan. Zo bespaar je op de langere termijn geld. Bovendien is er minder kans op stroompieken en andere problemen, zodat de lampen zelf ook minder gauw kapot gaan. 

In deze blog hebben we je drie redenen verteld waarom de keuze voor 12 volt tuinverlichting de juiste is. Voor je veiligheid, gemak én portemonnee is het ideaal om deze lampen te gebruiken voor het verlichten van je voor- of achtertuin. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen