pinterest
De voordelen van een gaaspaneel in je tuin

De voordelen van een gaaspaneel in je tuin

Je ziet steeds vaker gaaspanelen in de Nederlandse tuinen. En dat is niet onlogisch. Gaaspanelen hebben namelijk verschillende voordelen en steeds meer bedrijven, zoals Intergard, zijn gespecialiseerd in het plaatsen van deze hekwerken. Maar wat zijn precies die voordelen? We sommen ze voor je op.

Afbeelding

1. Meerdere opties na plaatsing

Gaaspanelen worden vaak gebruikt als duurzame tuinafscheiding door er bijvoorbeeld klimplanten in te laten groeien. Deze gaan jaren mee en zorgen ervoor dat je tuin een extra groene en duurzame uitstraling krijgt. Ben je na enkele jaren klaar met je klimplanten? Dan verwijder je ze eenvoudig van het gaaspaneel en laat je een andere plant groeien. Daarnaast kan je er ook bamboe-, wilgen- of rietmatten aan ophangen. Ook zie je soms plantenbakken met enkele groenten aan gaaspanelen, zodat je je moestuintje niet op de grond, maar ‘in de lucht’ bouwt.

Bovendien dient een gaaspaneel niet altijd alleen als tuinafscheiding. Veel mensen gebruiken gaaspanelen als kippen- of hondenhok, omdat je makkelijk door gaaspanelen heen kijkt. Door de stevigheid en lage prijs zijn gaaspanelen daarom een uitstekende keuze voor die functie.

2. Lange levensduur

Een groot voordeel van gaaspanelen is de levensduur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten schutting gaat een gaaspaneel lang mee. Door het juiste materiaal te kiezen zorg je er zelfs voor dat je gaaspanelen door weer en wind netjes blijven. Bovendien hoef je je in die tijd niet druk te maken over het onderhoud. Dat is namelijk niet nodig. Gaaspanelen blijven jaren staan zonder enige vorm van onderhoud. 

3. Stevig

Gaaspanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak bestaan ze uit ijzer en ze zijn door de mazen gemakkelijk op maat te knippen. Daarnaast kan je bij meerdere bedrijven kiezen uit gepoedercoate, rvs of verzinkte uitvoeringen. Zo bescherm je je paneel tegen bijvoorbeeld heftige weersomstandigheden of corrosie en blijven ze altijd netjes.

4. Voordelige prijs

Bij een houten schutting of een stenen afscheiding loopt de prijs vaak hoog op. Bij gaaspanelen is dat niet het geval. Een gaaspaneel staan bekend om de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding en dat maakt dat gaaspanelen een veel gekozen product is voor in de tuin. Daarnaast is de plaatsing makkelijker dan bij een houten schutting of stenen afscheiding.

Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen van het nut van een gaaspaneel en kan je een beter besluit maken over welke tuinafscheiding geschikt is voor jouw tuin, zodat je snel kan genieten van een perfecte tuin.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen