pinterest
Je tuin-outfit: handig en nog hip ook

Je tuin-outfit: handig en nog hip ook

Als je graag tuiniert, baal je iedere keer dat je vergeten bent oude kleren aan te trekken. En op je knietjes onkruid verwijderen of hoog in een boom een woekerende braam weghalen, is geen best nieuws voor je goeie goed. Heb je voor deze zomer al over een tuin-outfit nagedacht? De tuinbroek, zowel voor heren als dames, is ook nog hip!

Afbeelding

Handige investering

Na al die investeringen om duurzamer te leven zoals bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen of misschien een elektrische auto, kan die pakweg vijftig euro voor een tuinbroek er nog wel van af. En hij is ook handig voor andere klussen, schilderen bijvoorbeeld. De tuinbroek mág vies worden en als je er een koopt van stevig katoen, kan hij wel tegen een stootje. Je maakt ook nog eens een professionele indruk. 

Salopette van Louis Lafont

Want de salopette, zoals het kledingstuk vroeger (en nu in modekringen) genoemd wordt, is oorspronkelijk ook echt ontworpen om in de tuin of op het land te werken. Het is een broek met een voorstuk dat je met twee riempjes over de schouders vastmaakt - dan zakt het geheel niet af. Vanwege duurzaamheid en onderhoud is er toen gekozen voor denim als stof. De eerste salopette stamt uit 1844, kledingwinkel Louis Lafont bood de tuinbroek aan aan arbeiders en boeren. Pas ruim een eeuw later werd het een hip attribuut voor jongeren. In de jaren '80 werd het kledingstuk op de één of andere manier een statement, maar dat is al lang niet meer zo. 

Universeel werkmantenue

De tuinbroek is naast hip hebbedingetje ook een universeel werkmantenue. Ook monteurs, vrachtwagenchauffeurs en bouwvakkers kwamen erachter dat het een handige outfit is. Zo zien we chauffeurs van Heineken in diepgroene tuinbroeken vaten bier in het rond rijden. Een knalblauwe versie is het vaste kledingstuk van menig monteur, terwijl schilders vaak voor een kaki of wit exemplaar kiezen. De grote zakken en kleine vakjes zijn ideaal voor gereedschap, in het zakje aan de voorkant bewaren ze administratie. De ruime afmetingen maken het tot een comfortabel werkpak. 

Jouw tuinbroek

Maar terug naar waar hij voor bedoeld was: de tuin. Tik 'tuinbroek' in op Google en je komt alle soorten en maten tegen, ook met korte broekspijpen - dat is fijn in de zomer. En merk eenmaal na de aanschaf, hier bijvoorbeeld, dat je het ding in no time aan hebt en lekker kunt spitten, graven, snoeien en sjouwen zonder je druk te hoeven maken over een vlekje of slijtplekje meer of minder. En tijdens het boodschappen doen hou je hem gewoon lekker aan, want de tuinbroek is nog altijd even hip!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen