pinterest
5 aandachtspunten bij het inrichten van een tuinterras

5 aandachtspunten bij het inrichten van een tuinterras

Een terras in de tuin is natuurlijk heerlijk. Lekker genieten van het najaarszonnetje, een drankje drinken met familie of vrienden of gewoon even heerlijk ontspannen met een goed boek. Maar om een tuinterras zowel sfeervol als functioneel te maken, heb je uiteraard wel de juiste inrichting nodig. We geven je dan ook graag vijf handige tips om je tuinterras zo fijn, sfeervol en logisch mogelijk in te richten.

1. Zorg voor een praktische indeling

Misschien wel het lastigste bij het inrichten van je tuinterras is het bepalen van de inrichting. Kijk voordat je op zoek gaat naar de juiste goedkope tuinmeubelen goed naar de mogelijkheden die jouw terras moet hebben. Hoeveel personen moeten er op het terras kunnen zitten, wil je een tafel toevoegen of heb je alleen stoelen nodig? Wil je kunnen lounges, of rechtop kunnen zitten? Of wil je een combinatie van beiden? Wanneer je jouw keuze gemaakt hebt, kun je eindelijk op jacht naar de juiste, goedkope tuinmeubelen om jouw terras lekker praktisch en gezellig in te richten.

2. Zorg voor verwarming

Hoewel het in de zomer heerlijk is om lekker buiten te zetten, moet je hier in de winter ook gewoon van kunnen genieten. Maak dus ruimte voor een verwarmingselementen zoals een kachel of terrasverwarmers. Zorg dat deze verwarmingselementen op de juiste locaties staan zodat ze zowel overdekt staan als in de buurt van je tuinmeubelen. Zo kun je met goed, maar ook met minder goed weer heerlijk van je tuin genieten.

3. Zorg voor overdekking

Buiten zitten is natuurlijk fijn, maar wat als het begint te regenen of de wind ineens roet in het eten gooit? Wat extra overdekking kan het buiten zitten nog fijner maken. Je kunt een overkapping aanschaffen en laten installeren, maar ook zelf aan de slag gaan en je eigen overkapping maken.

4. Denk na over zonwering

Er zijn maar weinig mensen die graag lang in de brandende zon zitten. Denk dus ook zeker na over de aanschaf van zonwering. Een fijne, grote parasol bijvoorbeeld, of de eerder genoemde terrasoverkapping. 

5. Afwerking en decoratie

Wanneer de basis van je terras staat, is het tijd om naar de afwerking en decoratie te gaan kijken. Een aantal mooie planten in robuuste potten zorgen voor veel sfeer, maar ook de juiste sfeer- en taakverlichting kan ontzettend positief bijdragen aan de uitstraling. Vergeet ook de kussentjes en dekentjes natuurlijk niet. Is je terras geheel overdekt? Dan kun je zelfs een sfeervol kleedje op de vloer leggen. Heerlijk genieten!

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen