pinterest
Schade aan tuin gedekt door opstalverzekering

Schade aan tuin gedekt door opstalverzekering

Het kan natuurlijk gebeuren: door een storm of hoosbui ontstaat er schade aan je tuin. Niet alleen vervelend en zonde van je tuin, maar het herstellen ervan kan ook flink in de kosten lopen. Of toch niet? Veel mensen weten niet dat de meeste opstalverzekeringen ook schade aan de tuin dekken.

Afbeelding

Tuin geen onderdeel van inboedel of woonhuis

Je tuin staat natuurlijk los van je inboedel of woonhuis. Als je over een inboedel- of opstalverzekering leest, lees je vaak over de dekking van schade aan het huis. Aangebracht door bijvoorbeeld storm, brand, bliksem of aanrijding. Maar in een tuin kan ook een hoop geld en tijd zitten. Dan is het hartstikke zonde als je door schade opnieuw zoveel geld erin moet stoppen. Wat veel mensen niet weten is dat bij de meeste opstalverzekeringen een dekking zit die de kosten vergoedt van het opnieuw aanleggen van je tuin. Bij sommige verzekeraars is dit niet een standaarddekking. Daarbij kan je een aparte tuinverzekering afsluiten. Let hier dus goed op bij een opstalverzekering vergelijken.

Hoeveel tuinkosten worden vergoed?

Als je tuin is beschadigd, door bijvoorbeeld een auto die door je schutting is gereden, dan krijg je een bedrag uitgekeerd van je opstalverzekering. Van de verzekeraar krijg je maximaal 10 procent van het bedrag dat je hebt verzekerd aan kosten voor de tuinaanleg. Deze vergoeding staat los van de vergoeding aan eventueel andere schade aan je huis. Dus heb je een mooie tuin waar je veel liefde, tijd en geld in hebt gestopt en wil je een nieuwe opstalverzekering afsluiten? Dan is het zeker waard om bij een opstalverzekering vergelijken goed te kijken naar de dekkingen voor de tuin.

Nieuwe tuin biedt nieuwe kansen

Hoe sneu het natuurlijk ook is als je tuin schade heeft, het biedt je ook kansen om je tuin opnieuw aan te leggen. Doe inspiratie op en zie het als een nieuwe start. Bekijk bijvoorbeeld eens de tuin die is uitgeroepen tot Tuin van het jaar 2019. Heb jij een tuin met veel tegels die weinig onderhoud nodig heeft, gooi dan het roer om. De bijenpopulatie vermindert en dat komt doordat er steeds minder groen voor ze is. Maar de bijen zijn wel erg belangrijk voor onze bloemen en planten. Dus pak deze kans aan en ontwerp een bijenvriendelijke tuin met veel bloemen. Niet alleen fijn voor de bijen, maar ook om zelf naar te kijken natuurlijk. Maar bovenal is het belangrijk om een tuin te creëren waarin jij je prettig zal voelen de komende jaren. Dat je er maar zo lang mogelijk van mag genieten zonder dat er schade ontstaat aan je tuin.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen