pinterest
De meeste mensen hebben last van dit ongedierte

De meeste mensen hebben last van dit ongedierte

Afbeelding

Net als vrijwel alle andere Nederlanders heb je ongetwijfeld ook een grote hekel aan ongedierte. Daarom wil je natuurlijk het liefst dat de beestjes uit jouw buurt blijven. Helaas is het niet mogelijk om ongedierte allemaal op afstand te houden. Doordat de meeste beestjes nogal klein van stuk zijn, kunnen ze via de kleinste openingen of kieren al binnendringen. Ook buiten zorgt ongedierte echter geregeld voor overlast. Er zijn bepaalde soorten die meer overlast veroorzaken dan andere beestjes. Wij zetten hieronder het ongedierte op een rijtje waar de meeste mensen last van hebben.

Muizen

Wanneer we je vragen het ongedierte te noemen waar je de grootste hekel aan hebt, is de kans groot dat je uitkomt op muizen. De meeste mensen nemen vaak de benen wanneer zij dit ongedierte zien. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat deze beestjes zich in jouw woning vestigen. Toch kan dit gebeuren. Reden genoeg dus om muizen te bestrijden. Je kunt muizen bestrijden met vallen en vergif. Hiermee boek je echter niet altijd succes. Gaat het om een plaag? Dan is het beter om muizen te laten bestrijden door een professional. Alleen dan ben je binnen de kortste keren verlost van muizen.

Mieren

Zodra het weer wat warmer wordt, duiken mieren massaal op. Deze mieren bouwen hun nest vaak buitenshuis, maar dit betekent niet dat je er geen last van kunt krijgen. Mieren zorgen geregeld voor overlast in huis. De beestjes zoeken hier namelijk naar voedsel. Ondanks dat dit ongedierte niet direct voor gevaar of gezondheidsrisico’s zorgt, is bestrijding toch aan te raden. Komen de mieren bij jou veel binnen? Dan kun je het allereerst proberen met mierenlokdoosjes. Indien het om veel mieren gaat, is dit echter onbegonnen zaak. In dat geval kun je de mieren beter op professionele wijze laten bestrijden.

Zilvervisjes

In vrijwel iedere woning in ons land komen zilvervisjes voor. De beestjes zijn dol op een vochtige omgeving, waardoor zij zich geregeld schuilhouden in bijvoorbeeld de badkamer. Het ongedierte verschuilt zich hier vaak achter plinten of objecten, maar komt zo af en toe tevoorschijn. Wil je zilvervisjes uit jouw woning weren? Dat is onbegonnen werk. Je kunt echter wel het nodige doen om het aantal beestjes tot een minimum te beperken. Dit doe je allereerst door de luchtvochtigheid in een ruimte te verlagen. Zet geregeld een raam open om de lucht in een ruimte minder vochtig te maken. Dicht vooral ook naden en kieren af, zodat zilvervisjes minder mogelijkheden hebben om binnen te dringen. Verpak daarnaast ook zetmeel- en koolhydraat houdende producten in een afgesloten verpakking. Zodoende wordt het voor zilvervisjes minder aantrekkelijk om zich in jouw woning te vestigen.

Wespen

Wespen behoren tot het ongedierte dat de meeste overlast veroorzaakt. Deze beestjes veroorzaken weliswaar alleen in de zomer overlast, maar toch hebben de meeste mensen er een hekel aan. Dit ongedierte gaat in de zomermaanden namelijk op zoek naar voedsel. En dit vinden ze natuurlijk in overvloed in de buurt van mensen. Ervaar je de laatste tijd veel overlast van dit ongedierte? Dan kan het maar zo zijn dat er een wespennest in de buurt zit. Volg de wespen eens om te kijken of dit inderdaad het geval is. Heb je een nest ontdekt? Kies dan voor wespen bestrijden. Laat dit bij voorkeur doen door een ongediertebestrijder. Alleen dan ben je binnen de kortste keren verlost van de overlast die dit ongedierte veroorzaakt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen