pinterest
Creatieve tuin ideeën voor de zomer

Creatieve tuin ideeën voor de zomer

De zomer is een perfect seizoen om optimaal van je tuin te genieten. Het is heerlijk om lekker buiten te loungen als het zonnetje schijnt. Of om lange zomeravonden gezellig met vrienden te kletsen op het terras. Je tuin is echter ook een prima plek om op actieve wijze plezier te hebben en je kinderen lekker te laten spelen. Trampolines zijn onder kinderen een van de populairste soorten buitenspeelgoed. Bovendien kan je er natuurlijk ook zelf gewoon op springen, want dat blijft altijd leuk. Ontdek hier nog meer creatieve tuin ideeën voor de zomer.

Gezellig eten in de tuin

Het is buiten net zo gezellig te maken als binnen. De tuin is steeds belangrijker in het dagelijkse leven en het is dan ook ideaal om buiten te dineren. Zet een grote tuintafel neer als eettafel om uitgebreid te dineren. Zo creëer je mediterrane gezelligheid met een tafel vol plezier, lekker eten en drinken. Maak het jezelf gemakkelijk en steek de barbecue aan om vlees en groenten op te grillen.

Maak een moestuin

Het zelf maken van een moestuin is niet alleen creatief, maar ook nog eens hartstikke praktisch. Je hoeft niet eens een hele grote tuin te hebben om een moestuintje te maken. Heb je echt een hele kleine tuin dan ga je creatief te werk door de hoogte in te gaan. Je creëert dan als het ware een verticale moestuin.

Creëer een plek voor buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed is voor kinderen geweldig leuk, zoals het springen op een Berg trampoline, maar ook voor volwassenen zijn er sportieve spellen. Denk bijvoorbeeld maar aan de mogelijkheid om in de zomer buiten tafeltennis te spelen. Of een potje te poolen op een buitenbiljart. Heb je een grasveld of een open ruimte in de tuin dan is het ook mogelijk om een sportnet op te hangen. Zo kan je wedstrijdjes badminton spelen net als voetvolley of zelfs volleyballen.

Afbeelding
Plaats een overkapping in de tuin

Wil je optimaal van de zomer genieten in je tuin dan is daar op een creatieve manier invulling aan te geven. De zon schijnt niet iedere dag en het is ook niet altijd even warm in de zomer. Om toch volop te genieten, is het mogelijk om een beschutte plek te maken. Het plaatsen van een overkapping is daarvoor ideaal. Onder de overkapping zet je fijne loungebanken neer met zachte kussens erop. Zo maak je er een gezellig zithoekje van.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen