pinterest
Tuinkamer inrichten: zo doe je dat

Tuinkamer inrichten: zo doe je dat

Afbeelding

Heb je net een mooie tuinkamer laten bouwen en weet je niet zo goed hoe je deze ruimte het beste kunt inrichten? Dan komen de ideeën uit dit artikel zeker goed van pas. Voordat we verder gaan met de tips, willen we eerst wat meer uitleg geven over de term ‘tuinkamer’. Het wordt namelijk vaak verward met een serre, terwijl het toch echt niet hetzelfde is. Een serre is namelijk een uitbouw die is verbonden met het huis. Een tuinkamer staat bouwkundig los van de woning. Het wordt tegen de buitenkant van het huis gebouwd of los in de tuin geplaatst. Een moderne tuinkamer is in veel gevallen voorzien van glazen wanden of schuifdeuren. Hierdoor is het wel wind- en waterdicht, maar niet zo goed geïsoleerd als een echte uitbouw. Het is de perfecte overgang tussen binnen en buiten. 

Bepaal de functie van de tuinkamer

Voordat je de tuinkamer gaat inrichten, is het handig om de hoofdfunctie te bepalen. Wil je deze ruimte vooral gebruiken om te loungen of juist om uitgebreid te dineren met veel mensen? Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van de meubels. 

Maak het gezellig met verlichting

Vergeet niet om verlichting toe te voegen aan de tuinkamer. Dit zorgt vooral ’s avonds voor een hele gezellige sfeer en natuurlijk voor beter zicht. Laat een aantal spots inbouwen of bevestig een paar wandlampen aan de muur. Op de website van Directlampen vind je een heel ruim aanbod aan verlichting. Kan het dak van jouw tuinkamer open? Dan kun je voor de zekerheid kiezen voor weerbestendige buitenlampen. Voor een huiselijke sfeer voeg je juist een grote staande schemerlamp toe aan de ruimte. Kijk bij het uitzoeken van de verlichting naar de stijl, de materialen en het kleurenpalet.

Afbeelding

Gebruik een kachel in de winter

Wil je ook in de winter kunnen genieten van de tuinkamer? Koop dan een kachel of terrasverwarmer. Natuurlijk is een warm gebreid plaid ook al een goede optie.

Zorg voor zonwering in de zomer 

In de zomer is het juist belangrijk om genoeg schaduw te creëren. Bij een glazen dak is zonwering dus noodzakelijk. Voor een hele luxe touch kies je voor elektrische zonneschermen die je kunt bedienen met een app of afstandsbediening. 

Haal de natuur in de tuinkamer met planten

Omdat een tuinkamer letterlijk een middenweg is tussen de tuin en de woonkamer, is het mooi om genoeg groen toe te voegen. Veel planten zullen hier goed groeien door een overvloed aan daglicht. Het is ook een handige plek om kwetsbare buitenplanten te laten overwinteren in de koude periode

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen