pinterest
Creeer gezellige hoekjes in de tuin met bamboe

Creeer gezellige hoekjes in de tuin met bamboe

Ben je niet langer tevreden over de wijze waarop de tuin bij je woning is ingericht? Er zijn verschillende manieren om meer uit je tuin te halen. Creëer bijvoorbeeld gezellige hoekjes in de tuin. Bamboe kopen is een van de opties die je hierbij hebt. Met bamboe creëer je heel eenvoudig een grens tussen de verschillende delen van de tuin. Daarbij zorgt het voor meer privacy in de tuin. Buren kijken minder makkelijk mee! Naast bamboe kopen kan ook glansmispel kopen een optie zijn. Glansmispel is vaak wat lager dan bamboe en heeft een fraaie, dieprode kleur. Het staat prachtig in de tuin. 

Tip: pas zeker bij de aankoop van bamboe goed op! Wanneer je het verkeerde type bamboe koopt, duikt de plant al snel overal in de tuin op. Gelukkig zijn er ook niet-woekerende bamboeplanten. De Fargesia Rufa is er een voorbeeld van. 

Afbeelding

Verschillende thema’s in de tuin verwerken 

In de verschillende hoekjes kun je losse thema’s terug laten komen. Creëer bijvoorbeeld een hoekje met elementen uit een traditionele Engelse tuin, ga voor een hoekje met een rozenperkje en kies voor een hoekje met typisch Nederlandse planten. Ook leuk is het inrichten van een hoekje met een moestuin. Er is niets lekkerder dan de verse groente uit je eigen tuin. De hoekjes kun je voorzien van losse terrassen. Het is uiteraard afhankelijk van het formaat van de tuin, hoeveel van deze hoekjes je kunt creëren. Een hoge bamboeplant kan de tuin kleiner laten ogen, dan deze in werkelijkheid is. Dat is niet altijd een voordeel. Daarbij wil je voorkomen dat een bamboeplant te veel licht wegneemt uit de tuin. 

Kleed de tuin aan met fraaie verlichting

Wanneer je de tuin opnieuw aanlegt is het slim om dat moment te gebruiken voor de aanleg van tuinverlichting. Er zijn tegenwoordig verschillende systemen waaruit je kunt kiezen. Naast de mogelijkheid om een grondkabel te trekken en hier lampen op aan te sluiten, zijn er ook systemen waarbij je de individuele lampen op een los elektriciteitssnoer klikt. Het snoer steek je in een transformator, waarvan je de stekker in het stopcontact steekt. Het voordeel van dit laatste systeem is dat je geen ervaring hoeft te hebben met het aanleggen van elektra. Met de tuinverlichting kun je elementen in de tuin uitlichten. Zet bijvoorbeeld een aantal spotjes onder de glansmispel of bij de bamboe. Het geeft een heel sfeervol effect als het in de avond donker is! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen