pinterest
Laat een buitenmuur stucen door een stukadoor

Laat een buitenmuur stucen door een stukadoor

Een tuintrend van nu, is het stucen van de buitenmuur. Zo breng je nog meer sfeer in je tuin en leefruimte. Ook kan het zijn dat het stucen van de buitenmuur scheuren wegwerkt. Zo maak je de buitenmuur steviger. Last van vochtproblemen? Ook dit is met stucwerk te verhelpen. Met deze relatief kleine ingreep krijgt de hele woning en tuin een andere look. De vakman voor dit karwei is een stukadoor. Deze gaat vakkundig te werk en weet hoeveel lagen stuc er nodig zijn voor een glad en stevig resultaat. Welke soort stuc kies jij voor de buitenmuur?

Afbeelding

2 verschillende soorten stuc voor buiten 

In de keuken gebruik je ander stuc als buiten. Een muur buiten heeft met verschillende weersinvloeden te maken. Van (extreme) droogte tot veel regen. Toe aan versteviging? Dan kan gepleisterde plint een goede stuc zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt de stuc als een plint op de muur. Deze stuc is aan de onderkant van de muur zichtbaar met pleisterwerk.

Liever een strakke en gehele stuclook? Kies dan voor designmortel. Zo krijgen vocht en weersomstandigheden geen kans meer. Het stuc kan niet meer afbrokkelen. Designmortel is gemaakt van cement. Hierdoor is deze vorstbestendig en laat het geen vocht door. Deze stuc is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Taupe, antraciet, betongrijs en ijswit. Hierdoor past dit perfect in een moderne tuin. 

Een stukadoor inhuren

Wil je genieten van je mooie tuin? En meer tijd overhouden voor leuke dingen? Schakel een stucadoor in! Deze weet de klus binnen korte tijd professioneel te klaren. Maak intussen je tuin helemaal naar je zin. Hoe fijn is het als je verschillende zithoekjes hebt in de tuin? Laat je inspireren door de laatste tuininterieur trends. Het stylen met natuurlijke producten blijft populair. Dit als tegenhanger aan de strakke en minimalistische look die ook geliefd is bij veel mensen.

Verder is het ook leuk om je tuin zo groen mogelijk te maken. Een hovenier kan met je meekijken naar de beplanting. Maak eens een groene buitenmuur in je tuin. Hang diverse planten op of kies voor simpele begroeiing. De hedera is een makkelijke plant. Heeft weinig tot geen onderhoud nodig, groeit welig en blijft lang groen. Of haal wat tegels weg en haal zo meer groen in je tuin. 

Meer tijd buiten doorbrengen is gezond

Het is gezond om buiten te zijn. Dat doe je eerder als je lekker kunt zitten. En ook als de omgeving naar je zin is. Maak eens een rondje door jouw tuin. Welke dingen in jouw tuin kun je nog laten aanpakken door een vakman? 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen