pinterest
De sleutel tot een bloeiend bloembed

De sleutel tot een bloeiend bloembed

Hoewel je in het najaar kunt genieten van de prachtige kleuren van het gebladerte, weet je ook dat het moment bijna daar is: de tuinen zullen spoedig kaler worden, en het wordt duidelijk dat ze het afgelopen voorjaar beter verzorgd hadden moeten worden...

Tuinen zijn alles of niets, je houdt ervan, je droomt ervan, je stelt je voor dat je met een grote glimlach het gazon maait terwijl de kinderen spelen, je bent van plan een pro te worden in rozen.... en dan is de werkelijkheid een stuk ingewikkelder, en voel je je al snel overweldigd.

Niettemin zijn er enkele tips en trucs van grote hoveniers, die het werk sterk kunnen vereenvoudigen. Bovendien kunnen ze je tuin met één enkele handeling een veel verzorgder uiterlijk geven.

Er gaat niets boven een goede meststof

Wanneer je besluit tijd, ruimte en geld te investeren in de aanleg van een tuin, kan je de grondbeginselen echt niet verwaarlozen: meststoffen. En daarbij gaat het soms om weinig luxe keuzes, maar die fundamenteel zijn voor het welzijn van je planten.

Tijdens de herfst bijvoorbeeld, moet de grond voorzien worden van producten die langzaam rotten, vooral met organische meststoffen. Die kunnen gebaseerd zijn op compost of mest.

Beide mogelijkheden vullen elkaar aan en leveren een geweldige en milieuvriendelijke natuurlijke voedingsstof voor je planten. Je kunt thuis je eigen compost maken: etensresten of bladeren kunnen een goede en goedkope meststof worden. Toch moet een goede compost gecombineerd worden met een sterkere meststof: Mest. We zijn het er allemaal over eens dat het niet zo lekker zal ruiken als een goed boeket bloemen, maar dat is nu juist wat je bloemen er na de bloei goed uit zal laten zien. Dus laten we onze neus ophouden en op zoek gaan naar de mest! Ook dit is een organische en 100% natuurlijke keuze. Zelfs onze betovergrootouders kenden de voordelen van deze meststof, die niets meer te bewijzen heeft en voor een uitstekende kwaliteit van plantengroei en gazon zorgt.

In de lente kun je je tuin verwennen met meer kleine verzorgingsbeurten. Maar nogmaals, het is niet voor de zwakkeren onder ons! Bloedmeel, bekend als "kick", een soort vitamineshot, is een echte bondgenoot van tuiniers. Het is een bijproduct van slachthuizen dat veel gebruikt wordt in de biologische landbouw, en heeft het voordeel dat het geleidelijk alle voedingsstoffen vrijgeeft waar het rijk aan is: stikstof en ijzer. Het heeft een bijna onmiddellijk vergroenend effect en je hebt maar één strooibeurt nodig om je planten en gazon een elixer van pracht te geven.

Met deze kleine tips kun je al de basis leggen voor een schitterende bloementuin, met een mooi, weelderig groen gazon, planten met overvloedige bladeren en bloemen in levendige kleuren. Maar je wilt meer, toch?

De sleutel tot een bloeiend bed

Om een mooi bloembed te krijgen, moet je de bodem en de plaats ervan goed kennen, en planten kiezen in overeenstemming met deze variabelen. Natuurlijk is zon een basisvereiste, maar te veel zon kan even schadelijk zijn voor het welzijn van je planten. Op basis van de planten die je kiest, kun je in de winkel gespecialiseerde meststoffen vinden om ze op hun best te laten groeien. Bijvoorbeeld, rozen hebben veel aandacht nodig en hebben veel fosfor nodig. Pioenrozen daarentegen kunnen zich voeden met een goede compost.

Alle beste bloembedden hebben één ding gemeen: de bloemen zijn mooi aangelegd in een beperkte ruimte, gescheiden van de omranding van de tuinrand. Borderranden zijn gemakkelijk te installeren en geven je tuin meteen een verzorgde aanblik. Je vindt hier alle tips en producten om ze aan te leggen.

Afbeelding

Zo zal je tuin volgend jaar je grootste trots zijn!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen