pinterest
Goedkoop tuinmeubels maken van pallets

Goedkoop tuinmeubels maken van pallets

Pallets, veel bedrijven willen er graag vanaf. En ze zijn gemaakt van prima hout om tuinmeubels mee te maken, dus waarom zou je ze geen tweede leven geven? Van loungebank tot tuinkast, van schutting tot vlonder: de mogelijkheden zijn talrijk. Een luxe tuin hoeft niet duur te zijn, dus doe een beroep op je creativiteit en verras jezelf.

Ze liggen overal

Het is eigenlijk ongelooflijk dat er zo veel hout wordt weggegooid. Pallets worden getimmerd om goederen te vervoeren, maar als ze zijn leeggehaald door winkeliers en vakkenvullers, worden ze vaak bij het grofvuil gezet. Bedrijven zijn ze liever kwijt dan rijk. En als je er meer nodig hebt, rij je gewoon naar een bedrijventerrein en zie je opeens overal bruikbaar materiaal. Pallets waar geen statiegeld op zit mag je, in overleg met de eigenaar, vaak gewoon meenemen. Dus ga er gerust eens op uit en trek de stoute schoenen aan.

Goedkoop materiaal

Populaire maar dure materialen zijn steigerhout en hout dat vooraf geïmpregneerd is, althans: dat wordt geadviseerd. Dat is een beetje een 'wij van wc-eend'- geval, want wie een paar gratis pallets scoort, heeft voor mooie tuinmeubels alleen wat schroeven nodig. En gereedschap, maar dat heb je vast wel, en anders leen je het bij vrienden of buren. Geld lenen om je tuin op te knappen is in ieder geval niet nodig. Integendeel: wellicht gaan je buren jou vragen om ook zoiets moois voor hen te maken!

Hoe dan?

De pallets moeten eerst wel uit elkaar gehaald worden. Dit is even een klus, maar niet per se een lastige. Gebruik hiervoor een stevige hamer en een flinke beitel. Het is ruig materiaal, dus een paar werkhandschoenen is ook geen overbodige luxe. Vervolgens ga je aan de slag met jouw ontwerp. Het is trouwens niet noodzakelijk om de pallets uit elkaar te halen, je kunt de pallets ook in hun geheel gebruiken voor een loungebank of schutting. Maar dan heb je er veel meer nodig. Wanneer je meubel klaar is, is het raadzaam een dikke laag lak aan te brengen om het tegen de elementen (vocht, regen, felle zon) te beschermen. De stukken die overblijven zijn ook prima te gebruiken en anders is het prima openhaardhout.

Inspiratie

Wie vroeger vaak met LEGO heeft gespeeld of op een andere manier veel geknutseld heeft is lichtelijk in het voordeel, maar je hoeft echt geen ervaren meubelmaker of timmerman te zijn om dit te doen. En natuurlijk staan er op internet wel allerlei ideeën, ontwerpen en instructies. Je bent lekker in de open lucht bezig, je krijgt er rust van in je hoofd en het resultaat is, hopelijk, bevredigend. Voilá: je eigen, kosteloze en vooral unieke tuinset heeft zoveel voordelen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen