pinterest
De nieuwste tuintrends van 2024

De nieuwste tuintrends van 2024

Ben je benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2024? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van tuinieren en laten we je zien welke trends dit jaar de boventoon voeren. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw tuin helemaal up-to-date kunt maken!

Duurzame materialen

2024 staat helemaal in het teken van duurzaamheid, ook in de tuinierwereld. Steeds meer tuinliefhebbers kiezen voor materialen die er niet alleen mooi uitziet, maar ook milieuvriendelijk zijn. Denk hierbij aan het gebruik van gerecycled kunststof voor tuinmeubelen of het aanleggen van een pad met natuurstenen. Ook bronzen beelden zijn een populaire keuze, omdat ze lang meegaan en een klassieke uitstraling hebben. Door te kiezen voor duurzame materialen, draag je bij aan een groenere toekomst van onze planeet.

Slimme technologieën

Ook op het gebied van tuinieren staan technologische ontwikkelingen niet stil. In 2024 zie je steeds meer slimme apparaten die het tuinieren een stuk gemakkelijker maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een robotmaaier die volledig zelfstandig het gras bijhoudt? Of een irrigatiesysteem dat precies weet hoeveel water je planten nodig hebben? Met deze slimme technologieën heb je meer tijd om te genieten van je tuin en hoef je je minder te richten op onderhoud.

Verticaal tuinieren

In stedelijke gebieden waar de ruimte beperkt is, is verticaal tuinieren dé trend van 2024. Door planten te laten groeien tegen muren of in speciaal ontworpen verticale tuinsystemen, kun je veel groen in je huis en tuin hebben zonder dat het ten koste gaat van je leefruimte. Verticale tuinen zijn echter niet alleen praktisch, maar zorgen er ook voor dat je tuin of balkon er mooi groen uitziet.

Natuurlijke vormen

Strakke, geometrische vormen maken in 2024 plaats voor natuurlijke lijnen in de tuin. Kronkelende paden, golvende borders en ronde bloembedden zorgen voor een speelse en ontspannen sfeer. Door de natuur haar gang te laten gaan, creëer je een tuin die als het ware leeft en ademt. Combineer deze natuurlijke vormen met verschillende soorten planten voor een gebalanceerd en harmonisch geheel.

Moestuinen

Je eigen groenten en kruiden verbouwen is in 2024 erg populair. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een eigen moestuin, zoals verse oogst en het genot om buiten te werken met je handen. Je hebt bovendien tal van mogelijkheden om je eigen groenten en kruiden te kweken,  of je nu een grote tuin hebt of slechts een klein balkon. Een groot voordeel is dat je door zelf je groenten en fruit te verbouwen zeker weet dat het volledig biologisch is. Daarnaast kun je er ook flink geld mee besparen doordat je niet al je producten in de winkel hoeft te kopen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen