pinterest
Genieten van een mooie zomer in jouw prachtige tuin!

Genieten van een mooie zomer in jouw prachtige tuin!

De lente is in aantocht. In de lente kun je heerlijk genieten van het vaak al prachtige weer. Veel Nederlanders brengen uren door in hun tuin als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen. Daarnaast steken vele mensen hun handen uit hun mouwen om de tuin zomerklaar te maken. 

Na het zomerklaar maken kun je genieten van een heerlijke tuin. Er is vast ook nog veel te doen in jouw tuin! Start snel met het zomerklaar maken van jouw tuin met de het beste apparatuur en gereedschap van Keizers.nu.

Geniet van een prachtige zomer!

Maai het gazon groen!

Bij het zomerklaar maken van een tuin komt veel kijken. Vele tuinen hebben een mooi stuk gazon. Het is belangrijk dat je het gazon goed onderhoudt. Voor het mooi houden van het gazon is het kopen van een grasmaaier een goede keuze. Een grasmaaier creëert in een handomdraai een mooi gazon. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers te koop.  

Zo is er een elektrische grasmaaier, een grasmaaier op accu en een benzine grasmaaier verkrijgbaar. Iedere grasmaaier heeft unieke voordelen. Een elektrische grasmaaier en een grasmaaier op accu geven jou enorme bewegingsvrijheid. Je kunt gemakkelijk door de gehele tuin bewegen. Een benzine grasmaaier is daarentegen erg geschikt voor grotere tuinen en parken, je hebt geen stroomaansluiting nodig.  

Het maaien van het gras kan een fysiek zwaar klusje zijn, vandaar dat een grasmaaier uitkomst kan bieden. Het maaien van het gras is met behulp van een grasmaaier zo gepiept. Het is belangrijk dat je het gras regelmatig maait, op die manier blijft het gazon het mooist. In de zomermaanden is het van belang dat je het gras één of twee keer per week maait. Na de zomer is één keer per week voldoende. Daarnaast is het van belang dat je het gras in verschillende richtingen maait. Hierdoor kunnen andere grassoorten en onkruid niet groeien. Wil jij ook een grasmaaier kopen? Doe allereerst onderzoek naar welke grasmaaier bij jou past!

Maak de tuin zomerklaar met deze tips! 

Naast het gazon zijn er nog vele andere dingen die moeten gebeuren om de tuin zomerklaar te maken. In dit artikel geven we je allerlei tips. Met behulp van deze tips kun jij straks vertoeven in een heerlijke tuin. Allereerst is het verstandig dat je dode bladeren en takken verwijdert. 

In de herfst en winter vallen de bladeren en takken van de bomen, de lente is dus hét perfecte moment om deze op te ruimen. Daarnaast is de lente het juiste moment om de tuin te bemesten. Gooi mest op het gazon en in de borders, hierdoor kan alles goed groeien. 

Beschik jij over een mooi terras? In de zomer wil jij hier natuurlijk heerlijk zitten. Schrob in de lente dus alle groene aanslag weg en creëer een fijne zitplek. Vervolgens kun je al het onkruid verwijderen met behulp van een schoffel. 

Daarnaast is het in de lente verstandig om planten en heggen te snoeien, de kans op groeien wordt hierdoor vergroot. Na het opvolgen van deze tips ziet jouw tuin er vast en zeker pico bello uit. Ten slotte kun jij jouw tuin een finishing touch geven. Plant jouw favoriete bloemen en planten en creëer een fleurige tuin. Geniet van een prachtige zomer in jouw mooie tuin!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen