pinterest
De tips om jouw tuin weer klaar te stomen voor de zomer

De tips om jouw tuin weer klaar te stomen voor de zomer

Afbeelding

In de zomer willen we natuurlijk niets liever dan lekker in de tuin zitten. Het is daarom belangrijk dat je op tijd aandacht besteedt aan de tuin, zodat je er met het warme weer alleen maar hoeft te genieten. De juiste tijd om te werken in de tuin is in het voorjaar, dan valt er nog wat regen wat goed is voor eventueel nieuwe planten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een kant en klaar haag. In dit blog geven we je een aantal tips om jouw tuin weer helemaal zomerklaar te maken.

De grote opruiming

In de winter heeft de tuin het vaak erg zwaar, door de kou en het vele regenen en waaien. Wanneer het weer beter weer is kun je zelf direct beginnen met het rapen van takken, dode bladeren en onkruid in de tuin. Ook door je bomen en haagplanten wat te snoeien zorg je ervoor dat de tuin er direct wat netter uit ziet. Ben je ook in het bezit van tegels in de tuin? Schaf dan een hogedrukspuit aan om de verzorgde uitstraling terug te halen. 

Bloemen en planten

Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe bloemen en planten. Het wordt dus tijd om jouw groene vingers te laten zien. Maak er een leuk project van en teken uit welke planten of bloemen je op welke plek zou willen hebben. Ga je voor veel kleur in je tuin? Of kies je juist voor wat minder opvallende tinten? Door hier van tevoren een plan van te maken, zorg je ervoor dat het er niet rommelig uit gaat zien.

Sfeervolle zithoek

Creëer een sfeervolle zithoek in de tuin. Met een prettige zithoek, bijvoorbeeld door middel van een terras met loungeset, zorg je ervoor dat je ook wat meer buiten kunt en wilt leven in de zomer. Zorg voor wat leuke decoratie in de zithoek, maar vergeet ook niet om het groene eruit te laten springen. Kies voor groenblijvende (haag)planten aan de achterzijde van de zithoek. Deze haagplanten blijven - zoals de naam al zegt - altijd groen. Dit betekent dat het ook in de winter een mooi zicht geeft op de tuin. De zithoek kun je uiteindelijk afmaken met wat leuke kaarsen, wellicht een nieuwe set servies en wat leuke lampen, zodat je er in het donker altijd nog kunt genieten van een lekker wijntje met een hapje. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen