pinterest
Succes met tuinmeubels van pallets en andere houtrestanten

Succes met tuinmeubels van pallets en andere houtrestanten

Afbeelding

Je hebt een nieuw huis gekocht met een tuin en wilt alles nu eens zo duurzaam mogelijk aanpakken. Je hebt zorgvuldig je energieleverancier uitgekozen, in de voortuin staat een laadpaal voor je elektrische auto en een deel van de achtertuin is gereserveerd voor groenten en kruiden. En je tuinmeubels? Die maak je zelf, van gratis materialen!

Oud hout ligt overal voor het oprapen

Wellicht hebben de verhuizers of bouwvakkers in je nieuwe tuin wat pallets achtergelaten. Of liggen er restanten hout in de schuur. Of wie weet sloop je het houten schuurtje. Anders kun je op zoek naar pallets of een meubelfabrikant vragen om restanten. Dit is goud waard voor de eigentijdse knutselaar, bijvoorbeeld om tuinmeubels of kweekbakken te maken. Haal pallets en afgedankte meubels uit elkaar, maak je eigen ontwerp en ga aan de slag!

Jouw unieke ontwerp

Natuurlijk zie je overal de zogenaamde loungemeubels van de woonwarenhuizen, alsmede de setjes die van hele pallets in elkaar gezet zijn. Maar jij kunt dat veel origineler! Door pallets uit elkaar te halen gebruik je de oppervlakte van het hout optimaal en ben je nog zuiniger bezig. Voor een simpele, vierkante bloem- of kweekbak draai je je hand niet om en een grote tuintafel om gezellig gasten aan te ontvangen vergt ook geen hogere wiskunde. Zitmeubels zijn moeilijker, omdat ze een comfortabele, schuine rugleuning moeten hebben. Maar gelukkig staat het internet vol met tips. Met stukken schuimrubber en een beetje handigheid op de naaimachine kun je de kussens ook zelf maken. 

Goed verzorgen

Wat voor vorm je tuinset ook krijgt, zorg voor stevigheid en wees niet zuinig met schroeven, schuurpapier en beits. De bloembakken staan het hele jaar buiten en je meubels misschien ook wel, dus je moet ze beschermen tegen de weersomstandigheden. Goed schuren en beitsen dus. Het mooiste is om de oorspronkelijke kleuren van het hout intact te laten, gebruik daarom blanke lak. Het hout combineert prima met stenen elementen, metaal, terracotta en het vele groen in de rest van je tuin. 

Uit de hand gelopen hobby

Verheug je maar alvast op de visite die straks jouw zelfgemaakte tuinmeubels komt bewonderen. Binnen de kortste keren krijg je wellicht de opdracht om soortgelijke spullen te maken voor je buurvrouw, neef of collega, en kun je wie weet je eigen handeltje op internet beginnen. Het leuke is daarbij dat je startkapitaal niet groot hoeft te zijn. Een Marktplaats-account kost je niets en je kunt gemakkelijk gratis materialen scoren. De prijs van schroeven, schuurpapier en andere kosten voor je uit de hand gelopen hobby reken je gewoon door. Maar eerst je eigen tuin natuurlijk. Succes en veel klusplezier!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen