pinterest
De tuinmeubeltrends van dit moment? Dit zijn ze!

De tuinmeubeltrends van dit moment? Dit zijn ze!

Tijdens de zoektocht naar nieuwe tuinmeubelen is het goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod is enorm, waardoor je alle kanten op kunt. Zo zijn er verschillende soorten, stijlen, materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Van loungesets bij van der Garde tot een mooie tuinbank, keuze heb je genoeg. Bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen kan het leuk zijn om de tuinmeubeltrends van het moment in je achterhoofd te houden. Hiermee zal je jouw tuin helemaal trendy maken, want dit tuinmeubilair is op het moment helemaal hot. Wat de tuinmeubeltrends van dit moment zijn? Wij sommen er hieronder een paar voor je op ter inspiratie!

De kleur beige

Een tuinmeubeltrend die je absoluut in gedachten kunt houden tijdens jouw zoektocht naar nieuwe tuinmeubelen, is de kleur beige. Deze kleur zien we namelijk dit jaar enorm vaak terugkomen in meubelen voor in de tuin, waardoor het een echte trendkleur is. Een groot voordeel van deze kleur is dat het bij iedere tuinstijl past, waardoor je niet snel een mismatch maakt. Bovendien is deze warme kleur goed te combineren met andere kleuren, waardoor je een mooi samenhangend geheel van je tuin kunt maken.

De kleur groen

Naast beige is ook groen een kleur die we steeds vaker terug zien komen bij tuinmeubelen. Dat deze kleur zo populair is, is dan ook niet gek. Niet alleen is het enorm trendy, maar het is ook een kleur die rust uitstraalt. Bovendien past de kleur perfect bij de andere groene elementen in je tuin, zoals planten en bloemen. Het zorgt voor een mooi geheel en is bovendien goed te matchen met neutrale kleuren als zwart, wit en grijs.

Duurzame materialen

Wat ook een trend is op het gebied van tuinmeubelen, is het gebruik van duurzame materialen. Duurzaamheid is iets waar steeds vaker rekening mee wordt gehouden. Als jij graag een steentje bij wilt dragen aan een beter milieu, dan is het ook zeker goed om hiernaar te kijken. Bij duurzame materialen voor tuinmeubelen kun je bijvoorbeeld denken aan teakhout, rotan, bamboe, kunststof en metaal. 

Minimalistisch

Deze tuinmeubeltrend kan ook absoluut niet in dit rijtje ontbreken: minimalistische tuinmeubelen. Minimalistisch is steeds meer een trend aan het worden, voor zowel binnen als buiten. Minimalistische vormen zijn dan ook zeker iets om over na te denken als je nieuwe tuinmeubelen. Je zou hiervoor inspiratie kunnen opdoen door te kijken naar de Scandinavische woonstijl. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van lichte kleuren en strakke lijnen.  

Ronde vormen

Een trend die we de laatste jaren steeds vaker zien in woningen, zijn ronde vormen. Deze trend beperkt zich echter niet alleen meer tot binnen in het huis, maar ook in de tuin is deze trend nu populair. Ronde vormen in de tuin kan een speels effect geven aan je tuin, waardoor het er gezellig uit komt te zien. Ronde vormen kun je laten terugkomen in je tuinmeubelen door bijvoorbeeld te kiezen voor een ronde tuintafel te kiezen. Maak je zithoek compleet met ronde accessoires en een rond buitenkleed en je creëert een te gekke uitstraling.

Als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen en het leuk vindt om met de tijd mee te lopen, dan kan het goed zijn om deze tuinmeubeltrends in gedachten te houden tijdens jouw zoektocht. Wie weet geeft het je nieuwe inspiratie en krijg je een beter beeld van wat je in je tuin precies wilt hebben qua meubilair.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen