pinterest
Deze tuintrends moet je toch eens overwegen

Deze tuintrends moet je toch eens overwegen

Afbeelding

Trends komen en gaan. Daarom is het niet verstandig om zomaar elke woontrend, tuintrend of kledingtrend klakkeloos over te nemen. Voor je het weet is de hype alweer voorbij en zit je met een woonkamer, tuin of garderobe die je eigenlijk niet eens heel mooi meer vindt. Toch willen we graag wat fantastische tuintrends aan je voorleggen, want deze zijn niet alleen een blijvertje, maar ook nog eens ontzettend stijlvol en mooi. 

Een kunstgrasmat

Vroeger associeerden veel mensen een kunstgrasmat met een felgroene, plastic mat welke na enige tijd krom gaat staan. Dit ging vaak gepaard met platgelopen sprieten en grote gaten in de mat, waardoor het overduidelijk een kunstgrasmat was. Tegenwoordig hoeft dit echt niet meer en kan je uit ontzettend veel soorten grasmatten kiezen, welke bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. In tegenstelling tot een echt gazon kost het weinig moeite om deze in de tuin te leggen en is er geen onderhoud nodig om deze mooi te houden. Zo heb je binnen no-time een prachtig kunstgazon in de tuin waar je totaal geen omkijken naar hebt! 

Een (kweek)kas in de tuin

Tuinieren is niet alleen heel ontspannend, het is ook nog eens ontzettend hip. Je  krijgt niet voor niets eens in de zoveel tijd kleine moestuintjes bij de boodschappen erbij, ook worden zaadjes voor in de moestuin een populairder cadeau om te geven aan anderen. Naast het praktische aspect dat je jouw eigen groenten en fruit kan verbouwen, staat een kweekkas ook nog eens ontzettend idyllisch in de tuin of op het balkon. Ben je niet echt het tuiniertype maar vindt je een kas wel heel erg mooi staan? Er hoeft absoluut geen moestuin in te staan, want je kan een kas natuurlijk ook inrichten voor andere doeleinden. Wat dacht je van een gezellig thuiskantoor of een fijne zithoek? Dit kan wel echt alleen met een wat groter formaat kas, dus houd hier rekening mee!

Duurzame inrichting

Er wordt steeds meer gesproken over duurzaamheid en als we eerlijk zijn gaat dit ook nooit uit de mode. Wanneer je voor een nieuwe tuininrichting kiest is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen die lang meegaan. Zo heb je niet alleen minder omkijken naar de tuin, maar draag je ook je steentje bij aan een duurzamere wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten meubelen met het FSC keurmerk of kies voor andere materialen zoals aluminium.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen